• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  9 tanács változókorban lévőknek  E-mail

  A klimax nehéz időszak a nők számára Van, aki csak lelkiekben, van aki testi panaszai miatt is segítségre szorul.

   

  Változókorban lévő nőként tudom, nem mindegy, hogyan éljük meg ezt az időszakot, és az sem mindegy, hogyan éli meg ezt ( és minket ) a környezetünk.

   

  Remélem, a következő pár hírlevélben hasznos tanácsokkal tudok majd Önnek szolgálni a változókor könnyebb „átvészelése” érdekében.

   

   

  9 tanács a változókorban lévőknek

   

   

  1. Figyelje teste működését, és ha szükségesnek látja, forduljon időben orvoshoz!

   

  A változókor általában 40 éves kor körül kezdődik, és 10-15 évig is eltarthat úgy, hogy az utolsó menstruáció 50 éves kor körül jelentkezik.

   

  Néhány év eltérés természetes, ha azonban a menopauza már 40 éves kor előtt bekövetkezik, előfordulhat, hogy a változókor már a harmincas évek elején elkezdődik. Ezt nevezzük korai klimaxnak.

   

   

  2. Ha dohányzik, mondjon le róla!

   

  A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a dohányzó nők korábban érik el a változó kort, mint nemdohányzó társaik, mégpedig annál korábban, minél többet dohányoztak.

   

   

  3. Kerülje a stresszt! (tudom, mondani könnyű)

   

  Sietteti a klimaxot a pszichés megterhelés, a folyamatos otthoni, munkahelyi gondok. Érdekes, hogy a sovány és a gyermektelen nők is általában korábban válnak terméktelenné.

   

   

  4. Éljen egészségesen!

   

  Késleltethetők a klimaxos panaszok, ha sportol, vagy legalább napi 2x30 percet sétál  vitaminban és fehérjékben gazdag ételeket fogyaszt, elegendő időt fordít a pihenésre, és sokat tartózkodik a szabad levegőn.

   

   

  5. Enyhítse a klimax tüneteit, sokkal jobb lesz a közérzete!

   

  Szintén tudományos kutatások igazolják, hogy bizonyos növények hatásosan csillapítják a hőhullámokat, a verítékezést, az alvászavart, az ingerlékenységet. A gyógyszeripar számos készítményt állított elő ezekből a gyógynövényekből, melyek közül igen jótékony hatásúak pl. a fitoösztrogéneket tartalmazó szójakészítmények (pl.: Femseen), vagy az olyan természetes olajokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmazó készítmények, amelyek fokozzák a barna zsírszövet aktivitását.

   

  6. Fordítson figyelmet a kiegyensúlyozott szexuális életre!

   

  Sok nő kevésbé vágyik a szexuális együttlétre, de nem hagyható figyelmen kívül a partner igénye sem. Teremtsen meghitt hangulatot, ne száműzze életéből a gyertyafényes vacsorát, a szexisebb ruhadarabokat! Ha kicsit odafigyel, a vágyakozás akár élete végéig fenntartható, ami sok boldog perccel fogja még megajándékozni Önt és társát. A klimax idején jelentkező hüvelyszárazságra egyszerű a megoldás: használjon síkosító krémet, (vagy Solaris DN-t)

   

   

  7. Ne hagyja, hogy a kilók felszaporodjanak!

   

  A menopauza elején elkezdődik a súlygyarapodás akkor is, ha nem változtat korábbi étkezési szokásain. Teste jóval kevesebb energiát használ fel, az ösztrogénhiány miatt lassul az anyagcsere, és ha ugyanannyit eszik, a kalóriák a zsírraktárba vándorolnak. Nincs más megoldás: kevesebb kalória, több mozgás, sportolás.

   

  Még egy előny írható a sportolás javára: ha alaposan megdolgoztatja magát, kedélyállapota jelentősen javul, endorfinok, „boldogsághormonok” szabadulnak fel a testben. Ebben az időszakban talán erre van a legnagyobb szükség.

   

   

  8. Ne féljen ettől az időszaktól!

   

  Szerencsére a nők harmada semmilyen kellemetlenséget nem észlel, a változókor szinte észrevétlenül zajlik. A másik harmadnál enyhék a tünetek, és csak egyharmaduk tapasztal olyan súlyosabb problémákat, amelyek orvosi kezelést igényelnek. Sokszor még a közvetlen környezet, a férj vagy munkatársak sem veszik észre, hogy egy nő a változás korába jutott. Lehet, hogy nem is olyan félelmetes ez a korszak?

   

   

  9. Gondolkodjon pozitívan!

   

  Nem oly rég sokan meg sem élhették a klimax időszakát. Az átlagéletkor azonban sokkal hosszabb lett, így még több évtized áll Ön előtt, nem mindegy, hogyan rendezi be további életét.

   

   

  Hölgyeim, nagy lehetőségek várnak még Önökre: nyakukba vehetik a világot, élhetnek a hobbijuknak, akár új szakmát tanulhatnak, művelődhetnek, lehetnek kiváló nagymamák, segíthetnek másokon.

   

  A korral bölcsesség is jár, figyeljenek egy kicsit befelé, így adhatnak át szeretteiknek abból az élettapasztalatból, amelynek már birtokában vannak.