• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Beköszönt az ősz  E-mail
  2016. március 23. szerda, 21:00

   

  A klimax során óriási hormonális változás következik be, mely életünk számos területén változást hoz.

   

  Sok nő életében nemcsak fizikális, hanem érzelmi, intellektuális fordulópontot is jelent e nehéz időszak. Csökken a női nemi hormonok, az ösztrogén és a progeszteron termelése, végül megszűnik a menstruáció.

   

  Mindezek olyan szervi vagy a szervek működését befolyásoló változásokkal járhatnak, amelyek számos kényelmetlenséget okoznak.

    

  Az ösztrogén hiánya megváltoztatja a húgyhólyagot, a hüvelyt, a külső nemi szerveket.

   

   

  Az urogenitális (húgyivar-) rendszer sorvad, és könnyebben fertőződik.

   

  A menopauza után a húgyhólyag a legérzékenyebb a bakteriális fertőzésekkel szemben, és a nők egyébként is hajlamosabbak a hólyaggyulladásra, mint a férfiak. A fertőződést szinte kivétel nélkül a kívülről a húgycsőbe kerülő baktériumok okozzák. Ellátása mindenképpen szakorvos feladata.

   

   

  A nemi szervek változásai

   

  A nemi szervek sorvadásának egyik jele a hüvely és a szeméremtest szárazsága, viszketése, ami miatt fájdalmassá válhat a közösülés. A viszketést nemcsak az ösztrogén hiánya váltja ki, hanem éppúgy okozhatják a hüvelyhámot védő tejsavbacilus-flóra megváltozása következtében elszaporodó gennykeltő baktériumok, gombák, de oka lehet a cukorbetegség, a vizeletelvezető rendszer fertőzése vagy pszichés problémák.

   

  A szeméremtest viszketése általában csökkenthető vagy megszüntethető ösztrogén  pótló készítményekkel, a szárazság okozta fájdalmas közösülés pedig sokkal kellemesebbé tehető Solaris DN, vagy Dinamikus krém használatával.

   

  Számos tanulmány igazolja, hogy a klimaktérium utáni rendszeres szexuális élet képes egészségesebben tartani a nemi szerveket, nem szabad tehát ezen időszak után sem lemondani az aktív nemi életről!

   

   

  Vizelet inkontinencia

   

  Gyakori jelenség ez idő során a vizelet inkontinencia (vizeletcsepegés). A klimax idején a vizelet visszatartásának képtelenségét leginkább a húgyhólyag alján lévő záróizom gyöngesége okozza. Feszességének megtartásához nagyban hozzájárulhat a hormonpótló kezelés, de a baj orvoslására számos egyéb lehetőség is kínálkozik.

   

   

  A méh előreesése

   

  A medencefenék izomzatának gyöngesége esetén bekövetkezhet a méh előre esése, amikor is a laza izom már nem képes megtartani a medence szerveit. Első fokozatú előesésről beszélünk, ha a méh elkezd lesüllyedni a hüvelybe, a második fokozat azt jelenti, hogy a méhnyak megjelenik a szeméremrésben, a harmadik fokozatban pedig méhnyak és a méh a testen kívülre kerül.

   

  Az előesés ellen védekezhetünk, ha erősítjük a medencefenék izmait, nem végzünk nehéz fizikai munkát, és ha szükséges, lefogyunk.

   

  Amennyiben az előesés korai stádiumban van, még segíthet a hormonpótló kezelés, a későbbiekben viszont általában műtéti megoldással lehet tartós sikert elérni.

   

   

  Miómák, ciszták

   

  Szintén gyakoribb a változás korában a miómák kialakulása. A miómák jóindulatú daganatok, a méh falában vagy falán nőnek. 20 év alatt ritkán fordulnak elő, 35-45 év között azonban minden ötödik nőnél diagnosztizálhatóak.

   

  A nagyméretű miómák erős vérzést okozhatnak, nyomást gyakorolhatnak a húgyhólyagra, a belekre, a kicsik viszont gyakran észrevétlenek maradnak.

   

  A tünetmentes miómák nem igényelnek azonnali beavatkozást, de mindenképpen szemmel kell tartani őket. Ha viszont fájdalom vagy erős vérzés jelentkezik, sebészileg kell eltávolítani.

   

  A petefészek cisztái általában szintén nem rosszindulatúak. Az apró ciszták nem okoznak panaszt, de ha megnőnek, nagy nyomást fejthetnek ki a belső szervekre. A rutinszerű nőgyógyászati vizsgálat bizonyos nagyság elérésekor kiderítheti jelenlétüket, de annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk jóindulatú voltukról, ultrahangos vizsgálatot vagy laparoszkópiát (mintavételt) kell végezni.