• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Előjelek E-mail

  A klimax a menstruációk végleges megszűnését jelenti. Ezt az eseményt azonban előre jelzik a havi vérzés rendellenességei, és azoknak a kis kellemetlenségeknek a fokozódásai, amelyek máskor is megelőzhetik a menstruációkat. Végül pedig megjelennek az első hőhullámok.

   


  A menstruációk már nem ismétlődnek szabályosan, a ciklusok megnyúlnak. Az egyes menstruációk nyolc, tíz, tizenöt napos vagy még nagyobb késéssel jelennek meg, némelykor két menstruáció is jut egy hónapra, máskor pedig „átugranak˝ egy vagy két hónapot, majd újra megjelennek teljesen rendszertelen, szabálytalan módon.

   

  Ugyanakkor tartamuk és a vérzés mennyisége is ingadozó, szabálytalanul változékony. A menstruáció tarthat csak egyetlen napig, miközben a vérveszteség is egyre kisebb lesz.

   

  Ezzel szemben máskor nyolc, tíz, tizenöt napig is elhúzódhat bőséges vérzéssel. Némely nőnek ilyenkor olyan bő vérzése van, hogy kénytelen ágyba feküdni, és sokszor sürgős orvosi beavatkozásra is szükség lehet a veszélyes méreteket öltő vérzés mérséklésére.

   

  Nehéz megmondani, hogy hány hónapig tartanak ezek a rendellenességek. Minden egyes nő különböző ideig él ebben az átmeneti korban. Általában néhány hónapot azonban igénybe vesz.

   

  A legtöbb nőnél néhány hónapi menstruációs rendellenesség után ismét visszazökken minden a rendes kerékvágásba, majd egy idő múlva megint rendszertelenné válik a ciklus, míg végül teljesen elmaradnak a menstruációk.

   

  Előfordul az is, hogy semmi változás sincs a menstruációk rendjében, hanem egyik hónapról a másikra beáll a klimax. Ez azonban kivételesen fordul csak elő és a legtöbbször a klimax ilyen hirtelen bekövetkezését valamilyen erős érzelem, ellenszenv vagy valamilyen nagy gond váltja ki.

   

  Általában a rendellenességek már egy-két, sőt néha három-öt évvel a végleges menopauza előtt megkezdődhetnek.

   

  Ez alatt az idő alatt a nőknek több mint a fele ugyanazokat a kis kellemetlenségeket érzi, mint a menstruáció előtt - amelyek egyébként is rendszerint megelőzik a havi vérzést, - azonban a klimax előtti időszakban ezek a panaszok tovább tartanak és kifejezettebbek.

   

  Lehet, hogy azok a nők is, akiknek életükben soha semmilyen kellemetlen érzésük nem volt menstruációjuk előtt, most egész sor kellemetlen tünetet tapasztalnak magukon.

   

  A nagy szabálytalanságok és rendszertelenségek ebben az időszakban, amikor nem lehet kiszámítani a naptárban, hogy mikorra várható a következő menstruáció, ezek a kellemetlen menstruációs „előfutárok˝ gyakran figyelmeztetik arra a nőt, hogy nemsokára számíthat a vérzés megjelenésére.

   

  Nem kell azonban arra számítani, hogy az itt leírt zavarok mind együttesen jelentkeznek.

   

  Van olyan nő, aki egyet sem észlel közülük, míg másoknál csak egy-kettő fordul elő. De bármennyire kellemetlenek is ezek a zavarok, sohasem súlyosak és mindig csak átmenetileg jelentkeznek, tehát hosszabb-rövidebb idő múlva maguktól megszűnnek.