• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  E-mail

  A változókor környékén rengeteg nőt sújt a depresszió enyhébb vagy súlyosabb formája.

  Egyesek az antidepresszánsok szedésétől várnak enyhülést, holott ezek ilyen irányú alkalmazását számos szakértő nem tartja célravezetőnek.

  A hormonterápia és az antidepresszánsok iránt érzett bizalmatlanság sok nőt terel az alternatív módszerek felé.

  Kanadai kutatók eredményei szerint az omega-3 zsírsavak fogyasztása enyhíti a sok változó korú nő által megszenvedett lelki válság és a depresszió tüneteit.

  Az Université Laval orvosi karának kutatói által végzett, a The American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett tanulmány elsőként szolgáltat bizonyítékot arra, hogy omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend kiegészítőkkel hatékonyan kezelhetők a menopauzával gyakorta együtt járó lelki problémák.

  Dr. Michel Lucas és munkatársai a 40 és 55 év közötti korosztályból 120 nőt vontak be a kísérletbe, melynek során az alanyokat két csoportba osztva az egyik csoport tagjai napi három, összesen 1 gramm EPA-t - egy tengeri állatokban megtalálható omega-3 zsírsavat - tartalmazó gélkapszulát kaptak, míg a kontrollcsoport ugyanilyen kapszuláiban az EPA-t egyszerű napraforgó-olajjal helyettesítették.

  A nyolc héten át folyó vizsgálat előtti és utáni állapot összehasonlításából világosan kitűnt, hogy a pszichológiai problémákkal és enyhe depresszióval küzdő nők állapota az omega-3 zsírsavak hatására számottevően javult.

   "A két csoport között megfigyelt különbségek igen figyelemreméltóak, különösen, ha azt vesszük, hogy az omega-3 zsírsavaknak a legtöbb, pszichés egészségre ható szerrel ellentétben alig vannak kedvezőtlen mellékhatásai, a keringési rendszer állapotát pedig kifejezetten javítják.

  Hozzátartozik azonban az igazsághoz, hogy nem sikerült pozitív hatást elérni a nők azon kisebb csoportjában, akik súlyosabb depressziós tüneteket mutattak" - mondta Dr. Lucas.


  A hőhullámoktól szenvedő nők szintén állapotuk javulásáról számoltak be az omega-3 zsírsavakat szedő csoportban. A hőhullámok átlagos napi száma, ami kezdetben 2,8 volt, a kezelés nyomán 1,6-del esett vissza, míg a kontrollcsoportban mindössze 0,5-del. Az omega-3 zsírsavaknak tulajdonítható 1,1-es csökkenés egyenértékű azzal, amit hormon- vagy antidepresszáns terápiával el lehet érni.

   

  Ezeknek az eredményeknek a részleteit a kutatók a Menopause című folyóirat hasábjain 2008. novemberében megjelent közleményükben ismertették. 

  A hozzászokást és mellékhatásokat okozó antidepresszánsok helyett a Naturalpatika a Ravseen szedését ajánlja Önnek.

   

  Szeretnék több információt kapni a Ravseenről