• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Forróság télen, nyáron  E-mail

   

  A klimax idején – bár eltérő gyakorisággal –, de csaknem minden nő kénytelen szembenézni különböző intenzitású hőhullámokkal, mely gyakran erős izzadás, emelkedő bőrhőmérséklet, szaporább szívverés, időnkénti vérnyomásváltozás kíséretében jelentkezik.

   

  A hormonpótló terápia szinte biztosan segít, de vannak, akik nem szívesen választják ezt a módszert. A kellemetlen tüneteket nekik sem kell összeszorított fogakkal tűrniük.

   

   

  A jelenség oka tulajdonképpen nem más, minthogy a klimax idején az agy időnként még teljesen normális körülmények között is túl melegnek ítéli a testhőmérsékletet.

   

  Hasonlóan egy rosszul beállított termosztáthoz, itt is megváltozik a hőmérséklet-szabályozás alapja, aminek következménye a hűtési folyamat beindítása.

   

  Megnő a vér áramlási sebessége a bőrben, ami ennek hatására kipirul, majd rövidesen megjelennek az első izzadságcseppek is. Mint rendesen, a test a verejték elpárologtatása következtében hűl le ismét.

   

   

  A hőmérséklet-emelkedés leginkább a nyakon, a fejen és az arcon érzékelhető, de nem ritka, hogy az egész testre kiterjed. A hőhullám jelentkezhet erős izzadás formájában éjszaka is, és lehet olyan intenzív, hogy egykét percig tartó láz kíséri.

   

  A szív hevesen dobog, az arc, a mellkas verejtékben fürdik, majd ezt követi a vacogás. Korántsem biztos azonban, hogy az éjszakai izzadás a klimax következménye. Okozhatja stressz vagy egyéb betegség is, ám a pontos diagnózist mindig az orvosnak kell felállítania.

   

   

   

  Mit tehetünk ellene?

   

  A hormonpótló terápia csaknem minden esetben enyhülést hoz, s nem csak az izzadás meggátolásában jelent megoldást, hanem a nehéz időszakban oly gyakran jelentkező hüvelyszárazságra is.

   

  Ám akadnak olyanok, akik különböző okoknál fogva nem alkalmazhatják ezt a módszert. A hüvelyszárazság elkerülésére használjunk Solaris DN-t, és a hőhullámok okozta kellemetlenségeket is enyhíthetjük, ha néhány jó tanácsot megszívlelünk.

   

  A gyógynövények is segítségünkre lehetnek, amelyek közül igen jó hatású lehet a kökörcsin, a ginszeng, a poloskafű, a szójabab és a zsálya. A ginszeng, a poloskafű és a kökörcsin ösztrogénszerű anyagokat is tartalmaz.

   

  Ne feledkezzünk meg a relaxáció különösen előnyös hatásairól sem. A testet-lelket megnyugtató gyakorlatok helyreállítják a szervezet kémiai egyensúlyát, segítenek oldani a mindennapok feszültségét és csökkentik a hőhullámok intenzitását is.

   

   

   

  Hormonmentes megoldást szeretne?