• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Kapuzárás? E-mail

   

  Míg korábban csak a nők furcsa viselkedését tudták be a változókornak, addig ma már azt is tudjuk, hogy a férfiak sem menekülnek a klimaxtól.

   

   

   

  Az ingerlékenységgel, fáradtsággal járó állapot nem csak női probléma, erre azonban csak néhány évvel ezelőtt derítettek fényt.

   

  Ahogyan a nők nemzőképessége megszűnik, úgy a férfiakban is ugyanez a változás zajlik le, csupán nemüknek, s egyéb sajátosságaiknak köszönhetően más tünetek jelentkeznek, más életkorban.

     A nemzőképesség csökkenése


  Korábban úgy tartották, hogy a férfiak akár életük végéig is termékenyek lehetnek, ma már azonban világos, hogy ez egyáltalán nem igaz.

   

  Valószínűleg azért nem foglalkoztak a kérdéssel korábban, mert míg a nőknél látványos jelek utalnak a terméketlenség kialakulására, addig férfiaknál ez nem jellemző. De ahogyan a nők is rendelkeznek férfihormonokkal, úgy a férfiak is rendelkeznek női hormonokkal, csupán ellentétes arányban.

   

  A termékenység csökkenésével a férfiak hasonló változásokon esnek keresztül, mint a nők.  Nem degradáljuk le a férfiakat!


  Sokszor olvashatunk olyan írásokat, melyek általában férfiak tollából születnek, s nemüket genetikai okokkal próbálják úgymond megóvni a félreértettségtől.

   

  Nem egyszer fizikai adottságokra, evolúciós okokra hivatkozva elnézhetőnek állítják be a férfiak félrelépését. Az azonban tény, hogy mióta az ember felemelkedett, két lábra állt, már nem egy állatias ösztönlény, hanem saját tudattal, intelligenciával és érzelmekkel rendelkező emberi lény.

   

  A kapuzárási pánik pedig végképp nem sorolható a genetikai, vagy evolúviós okozatok közé, hiszen a nőket is érinti. Bár a hormonális változásoknak köszönhető, sok esetben lelki okok döntenek róla, hogy csupán egy életszakasz, vagy az egész eddigi élet megrontója.

     Lelki betegség vagy fizikai probléma?


  Sok esetben a klimax váratlan viselkedésbeli zavarokhoz vezethet.

   

  Attól függően, ki hogyan éli az életét, s hogyan éli meg ezt a természetes időszakot, változó reakciókat figyelhetünk meg. Sok esetben lelki problémát okozhat a termékenység csökkenése, és férfiak, nők egyaránt hódítással próbálják visszanyerni elveszett önbizalmukat.

   

  A kapuzárási pánik mindkét nemnél megfigyelhető, s nem egyszer hosszú, boldog házasságok végét okozza.

   

   

  A pánik ellen pedig van megoldás, ráadásul nem is egy.  A kapuzárási pánik következményi (a félrelépés, mely nem más, csak bizonyítási vágy) könnyen elkerülhető, csupán az szükséges, hogy mindkét fél felismerje és elfogadja, a kor előrehaladtával a test fizikai szinten megváltozik. 

   

  A férfiaknál előforduló merevedési zavar (vagy a nőknél a menstruáció elmaradása) még nem tesz kevésbé értékessé egyetlen embert sem.

   

  Ha megértjük a változás természetességét, s nem hódításokkal próbáljuk önbizalmunkat növelni, ez az időszak is könnyen átvészelhető.

   

   

  Mit tehetünk ellene?

   

  A hormonális változások elkerülhetetlenek, hiszen a kor előrehaladtának természetes velejárói. Hatását tekintve azonban sokat tehetünk azért, hogy ne rontsa életminőségünket.

   

  A koncentrálóképesség csökkenése, a merevedési zavarok, az alvásproblémák megterhelik a szervezetet, és ingerültséghez vezetnek, azonban nem szükségszerűen hatnak lelkileg is a változókorban lévő férfiakra és nőkre.

   

   

  A változás végkimenetele mindenkinek a saját döntése.

   

  El kell fogadni, hogy ez is egy életkor jellegzetessége, nem egy sorscsapás, hanem a természet  műve.

   

  A problémákat pedig nem titkolni kell, hanem a partnerrel együtt megoldani, a tünetek enyhítésére és megszüntetéséhez pedig segítséget kérhet.

   

   

   

  Amennyiben kitölti >kérdőívünket< választ kaphat arra, hogy Önt érintik-e már a változókor tünetei.