• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  A Q10 koenzimről E-mail

  Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 koenzim ubikinon néven is ismert. Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben.A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni.

   

  A Q10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag.

   

  A Q10 hiánynak egyrészt klinikai tünetei szembetünőek, de ezek általában általános panaszokat képeznek -fáradtság, enerváltság, teljesítőképesség csökkenése.

   

  Szedése alkalmas az immunrendszer erősítésére, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

   

  Ha a Q10 mennyisége akár csak 25%-al csökken, máris megbetegszünk A sokféle rendellenesség közül a két legáltalánosabb a magas vérnyomás és a különböző szívpanaszok.

   

  A szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet. Legnagyobb hiányát szívbetegség esetén mutatták ki.Kedvező hatását mutatták ki a szívritmus-zavarok kezelésében, a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében.

   

  Ráadásul számos olyan vérnyomáscsökkentő szer is lehet forgalomban amelyek magának a Q10-nek a keletkezését is gátolják. Ezért kifejezetten javasolt, hogy azok a betegek akik u.n. béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket ) szednek, szed jenek rendszeresen Q10-et is.

   

  Az érelmeszesedés kialakulása hosszú, évtizedekig tartó folyamat. A történésekben a koleszterinnek központi szerepe van, hiszen a vér magas koleszterin szintje bizonyítottan elindítja és gyorsítja is az érelmeszesedéshez vezető eseményeket. Ma már tudjuk, hogy az igazán veszélyes anyag a koleszterin csoporton belül az LDL-koleszterin, melynek oxidált formája rakódik le az erek falába, és okozza az érbetegséget. A modern medicina mindezt megakadályozandó, törekszik a vér LDL-koleszterin szintjének – helyenként igen agresszív – csökkentésére. Ezen igyekezet jelenleg legfontosabb gyógyszerei az ún. „statinok", melyek a májban – egy enzim gátlásával – akadályozzák a koleszterin előállítását.

   

  A coenzim Q10 is a májban keletkezik, mint a koleszterin termelés mellékterméke. Emiatt a statin kezelés nemcsak a koleszterint csökkenti, hanem a melléktermék, a Q10 szintjét is redukálja. Miközben a koleszterin (LDL-koleszterin) elősegíti az érbetegségek kialakulását (pl. koszorúér betegséget, infarktust, stroke-ot okoz), a Q10 - a feltételezések szerint – akadályozza, gátolja azt. Azért gátolhatja, mert részt vesz olyan oxidatív anyagcsere folyamatokban, melyek az LDL-koleszterin oxidációját, vagyis az igazán káros molekula előállítását akadályoznák meg.

  A nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

   

  Jó eredményeket értek el az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, candidiasis , sclerosis multiplex , foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. Döntő szerepet játszik a Q10 az immunrendszer hatékony működésében és az öregedési folyamatok gátlásában.

   

  A Q10 jótékony hatása cukorbetegség esetében többszörös. - a Q10 védi a hasnyálmirigy béta-sejtjeit a szabad gyököktől, -csökkenti a cukor kártékony hatását a fehérjékre- javítja az inzulinnal szemben mutatott érzékenységet, csökkentve ezáltal a vércukorszintet, és - a cukorbetegség miatt rossz energiaháztartást is javítja mitokondriális szinten.

   

  Sok adat utal arra, hogy számos neurodegenerativ betegség hátterében áll anyagcsere és energiaegyensúly felborulása, oxidativ károsodás és szabad gyökök, okozta sejtkárosodás. Ha az idegsejtek energiahiányban szenvednek, több káros és rendellenes elektromos áram és kisülés keletkezik, ami gyorsan felemészti az idegsejt tartalékait. Az ATP lebomlásának csökkentésén keresztül a Q10 gátolja a neurodegenerativ betegségek kialakulását. Az Alzheimer betegség esetén az agyban csökken a superoxid dismutase, egy hatékony antioxidáns, így minden olyan anyag jótékony hatással bír, ami további antioxidáns hatást képes kifejteni, így a Q10 is.

   

  A mitokondriális bioenergetikában betöltött szerepe mellett a Q10 erélyes antioxidáns tulajdonsága is ismert. Köztudott, hogy az oxidatív stressz, a patológiás mértékben felszaporodott szabad gyökök, melyek oxigénből és nitrogénből képződnek, számos kórkép patogenezisében kiváltó tényezők. Az antioxidánsként működő egyes kitüntetett vitaminok és a koenzim Q10 is, megvédenek a káros oxidatív stressztől.

   

  E vitaminnal kiegészítve még sokkal erősebben veszi fel a harcot a sejtjeinket károsító szabad gyökök ellen, így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és gátat vet a káros sejtburjánzásnak, vagyis a rák kialakulásának.

   

  E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a coenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható.


  Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik. Onnantól kezdve már ez a magasabb stabil szint szinte már akármeddig fenntartható és most már csak napi 20-30 mg szedésével.

  Mellékhatása nem ismert.

  Természetes forrásai a szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj ,a tojás,pisztráng, brokkoli, spenót, mogyoró.

  < Goldseen Q10