• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Pattanásos a bőröm! PDF E-mail

                                    A pattanásos (acnes) bőr kezelését természetes módszerrel is végezhetjük.

   

  Sok olyan embertársunk van, aki a pubertáskor múltával is kénytelen a   pattanásaival viaskodni.

  Jó hír számukra, hogy a tradicionális kínai orvoslás és a natúrmedicina a tisztátlan bőrt eredményező bajokat is képes szelíd gyógymódokkal kezelni!

   

  Miért alakul ki a pattanás?

   

  A faggyúmirigy és egy szőrszál  egy egységet alkot, melyet folliculusnak nevezünk. A pubertás korban a bőrsejtek, melyek a folliculust bélelik elkezdenek gyorsabban leválni.

   

  Amikor a sejtek keverednek a fokozottan termelt faggyúval ez eltömítheti a folliculus nyílását. Mindeközben a faggyúmirigyek tovább termelik a faggyút és feltöltik a folliculust faggyúval.

   

  Ezen kívül az egészséges bőrön is megtalálható baktérium - a P.acnes elkezd gyorsan szaporodni az eltömődött szőrtüszőben. Ezek a baktériumok irritáló anyagokat termelnek, melyek gyulladást okozhatnak.

   

   

                              

   

   

  Néha a folliculusok fala megreped és így a gyulladás átterjed a környező szövetekre.

   

   

  Tünetek


  A leggyakoribb bőrbetegség, amelyre a bőrfelszínbõl kiemelkedõ, sárgás színű, gyulladt környezetben elhelyezkedő elváltozások jellemzők.

   

  Tipikusan az arcon és a törzsön fordul elő. Mindmáig a betegségért felelős egyértelmű okot nem találtak, azonban a férfihormonok (androgének) bizonyára szerepet játszanak kialakulásában. Ezt alátámasztja az is, hogy általában a pubertáskorban lép fel, bár idősebb korban is kialakulhat.

   

  A férfiak gyakrabban betegednek meg, mint a nők.

   

  Nőkben a bőr fokozott zsírosodása, a faggyúmirigyek fokozott működése a férfihormonok fokozott termelésére hívhatja fel a figyelmet, ilyenkor részletes kivizsgálás jön szóba.

   

  Nem véletlen , hogy a pattanások leginkább a törzsön és az arcon alakulnak ki, ugyanis ezeken a helyeken fokozottabb a faggyúmirigyek működése, a mirigyek kivezetőcsöve eltömeszelõdhet, ezáltal a váladék a mirigyben pang, felülfertõzõdik, ezen kívül a faggyú a szövetek közé jutva a bőrt károsíthatja.

   

  A bőr lehet fokozottan érzékeny, viszketés, fájdalom is elõfordulhat. Súlyos esetben gennyes gyulladás alakul ki.

   

   


  Kezelési lehetőségek  Nagyon fontos, hogy a pattanásokat nem szabad nyomkodni. Nem steril körülmények között ilyenkor a pattanások elfertõzõdésének kockázata a sokszorosára nő. Az arcon elhelyezkedõ pattanások nyomkodása ezen kívül még súlyosabb betegséget is okozhat, akár agyhártyagyulladás is felléphet.

   

  A nyomkodással ugyanis, a fertőzött faggyú a nyirokerekbe kerülhet, onnan pedig a fertőzés könnyen továbbterjedhet.

   

  Az előbbi kockázatokon kívül nyomkodás esetén a bőr hegesedhet és maradványtünetekkel gyógyul. Kezelés hatására a teljes gyógyulás maximum kb. 2 hónapot vesz igénybe.

   

  A pattanások eltávolítására használatos speciális eszközzel azok kinyomhatók. A hegesedéssel járó esetben lézerrel végzett kozmetikai sebészeti beavatkozások igen jó eredménnyel járhatnak.

   

  Ha a bőr tisztátlansága és a pattanások nem múlnak el a pubertással, a nyugati orvoslás általában csak gyógyszeres kezelést tud kínálni. Ezzel ellentétben a kínai orvosok és a natúrmedicina képviselői óvatosabbak. Szerintük a gyulladt, piros duzzanatok képében jelentkező   bőrelváltozás kialakulásában számottevő szerepe van a tüdő és a vastagbél működésének.

  Kapcsolódó termék: Holt-tengeri iszap

   

   

  Térkép a testünkön - a kinai medicina szerint

   

  Az, hogy az aknék hol jelennek meg testünkön, sokat elárul arról, hogy a csi - azaz az életenergia - áramlása hol akadt el. Egy kínai orvoslásban járatos gyógyítónak pattanásainkkal együtt tehát olyanok vagyunk, mint egy térkép.

   

  Arcunk két oldalán és a nyakunkon megjelenő pattanások azt valószínűsítik, hogy a máj és az epehólyagmeridiánunk működése kiegyensúlyozatlan. A zavar ezeken a területeken gyakran emocionális - érzelmi - problémákból ered, vagy hormonális eredetű, ezért fordul elő például a terhesség második szakaszában.

   

  A homlokunkon és az arcunk első részén megjelenő pattanások a zsíros ételek és fehérjékben gazdag táplálkozás okozta gyomortúlterheltségre utalnak.

   

  A nyakon lévő vaskos pattanások a túlsúlyba jutott jangra emlékeztetnek. Emellett szintén a nyaktájon látható piros pontocskák, ideges foltok a szív izgalmára utalnak.

   

  Fontos!

  A rendszeres antibiotikumszedés tönkreteszi a bélbaktériumokat, és hosszú távon többet árt, mint segít.

  Ügyeljünk az emésztésünkre, ne kávézzunk - mert terheli a májat -, együnk joghurtot, sörélesztőt és használjunk természetes alapanyagú kozmetikumokat.

   

  Alternatív kezelési javaslat