• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Narancsbőr E-mail

  A narancsbőr az egyik legnépszerűbb kozmetikai téma, mely egyben a nők sorsa. Mert lehetünk soványak vagy molettek, végezhetünk ülő- vagy állófoglalkozást, a gödröcskék, a paplanhatású bőr bármelyikükön előfordulhat. A nők háromnegyede nem csak az újságok oldalairól ismeri a cellulitiszt.

   

  A reklámok azt sugallják a tökéletes nő vékony és feszes, hibátlan bőrrel rendelkezik.

   

  Narancsbőr - cellulitiszA narancsbőr ma már nem megszokott jelenség, hanem a média által sugallt ellenség. De vajon tényleg több, mint egyszerű esztétikai probléma? A nők testfelépítésüknél fogva bizonyos testrészét nagyobb zsírpárnával rendelkeznek. Évszázadokkal ezelőtt ez védelmi funkciót töltött be, ma viszont, a divat világában inkább tehernek tűnhet.

   

  A narancsbőr kialakulása

   

  A narancsbőr kialakulása nincs korhoz kötve, már a 16-18 évesek combján, fenekén is felfedezhető, aminek elsődleges oka a hormonokban keresendő.

   

  De ne csak a fogamzásgátló tablettákra, vagy a tiniknél például a hormonális változásokra gondoljunk, hanem főként a hormonszennyezett élelmiszerekre, amelyeket nap, mint nap elfogyasztunk. Vagy a stresszre, a felfokozott élettempóra, a dohányzásra, az alkoholfogyasztásra, a kevesebb mozgásra, és a gyorsétkezdék kínálatára.

   

  A sors másik igazságtalansága, hogy a női test bizonyos részei – comb, fenék, csípő – egészen nagy mennyiségű zsírt képesek elraktározni, amelytől aztán alig lehet megszabadulni. Amikor a gombostűfejnyi zsírsejtecskék babszem nagyságúra híznak, lelassul a vérkeringés, ez csökkenti a bőr hőmérsékletét, amitől anyagcserezavarok lépnek fel, és kialakul a cellulit.

   

  A zsírszövet vastagsága egyénenként változó lehet. Egyes nők még soványan is teltebb idomokkal rendelkeznek, mint mások.

  A narancsbőr a szövetek meglazulása miatt alakul ki, mely nem feltétlenül a súlyfeleslegnek köszönhető. Sokszor hormonális változások is előidézhetik, de legtöbbször a helytelen életmódra vezethető vissza.

  A mozgáshiány, a kevés folyadék, illetve a káros élvezeti szerek is könnyen cellulitiszt okozhatnak.

   

  Az összetapadt zsírsejtek a bőr felszíne felé vándorolnak és a laza kötőszöveten – melynek áldása, hogy például könnyen tágul terhesség idején - könnyen átnyomódnak, így láthatóvá, tapinthatóvá válik a paplanhatású bőr. Ezért a 20-30 éves nők több, mint 45 %-a küzd a problémával, míg a 30-35 évesek újabb 20 százaléka csatlakozik a narancsbőrtől szenvedőkhöz. Aztán amikor a nők elérik az 50 éves kort, már 98 százalékuknak jelent problémát.

   

  A drága krémek, megfizethetetlen kezelések helyett sokkal nagyobb és hosszabb távra szóló segítséget jelenthet a megfelelő életvitel kialakítása.

  Naponta egy óra testmozgás, legalább két liter ásványvíz, illetve a káros szerek (alkohol, kávé, cigaretta) mellőzése nemcsak a narancsbőr megszüntetésében, de további párnák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepet játszik.

   

  A nyirokkeringés szerepe

   

  A szervezet megfelelő működésének vannak alapfeltételei. A légzéssel, beszéddel, verejtékezéssel minden nap nagy mennyiségű folyadékot és ásványi anyagot veszít szervezetünk. Ennek pótlására naponta legalább két liter folyadékra van szükségünk, melyet táplálkozás és ivás alkalmával viszünk be szervezetünkbe. Ahhoz azonban, hogy a káros környezeti anyagokat is kiürítsük szervezetünkből, méregtelenítésre van szükség.

   

  Méregtelenítés hiányában először a bőrön jelentkeznek elváltozások, pattanások, mitesszerek, vagy éppen narancsbőr formájában. Naponta legalább három liter folyadék és rengeteg friss zöldség, gyümölcs segíthet a méreganyagok eltávolításában.

  Hasonlóképpen fontos az emésztés is. A túl sok hús, illetve a zsíros, fűszeres ételek rossz hatással vannak az emésztésre, mely a nyirokkeringésre is hatással van. A helyes táplálkozás, illetve nagy mennyiségű ásványvíz fogyasztás fokozza a nyirokkeringést, ezáltal a méreganyagok eltávolítását.

   

  Fontos megjegyezni, hogy a narancsbőr eltávolítása elsősorban nem esztétikai kérdés. A narancsbőr nem természetes jelenség, mindig valamilyen mögöttes problémára utal. Lehetséges, hogy időszakos hormonváltozás, súlyfelesleg, vagy éppen helytelen életmód okozza. A narancsbőr nem ellenség, csupán testünk egyik jele, hogy ügyeljünk jobban a megfelelő életvitelre.

   

   

   

   


  A narancsbőr fokozatai

  Sajnos a nők közül egyre kevesebben mondhatják el, hogy bőrük teljes mértékben mentes a narancsbőrtől. A cellulittal való első szembesülés általában nagy riadalmat vált ki mindenkiből. Azonban jó ha tudjuk, hogy a cellulit kezelésének legelső lépése, nem a kezelések kétségbeesett felkutatása. A legfontosabb, hogy először megállapítsuk milyen stádiumban van a narancsbőr, mert ez alapján tudunk igazán hatékony, személyreszabott kezelést választani magunknak.

   

  A narancsbőr stádiumát otthon mindenki egyszerűen fel tudja mérni magának. Mivel a probléma elsősorban a combokon és a popsin (esetleg hason) jelentkezik leghamarabb, célszerű ezeket a területeket megvizsgálni.

   

  Cellulitmentes bőrről csak akkor beszélhetünk, ha bőrünk nemcsak látszólag sima és feszes, hanem a bőr összecsippentésekor sem lesznek láthatók apró - a narancs felszínéhez hasonló - gödröcskék. Tegyünk érte, hogy ilyen is maradjon, hiszen sokkal könnyebb megelőzni, mint megszabadulni tőle!

   

  Első fokozatú narancsbőrről akkor beszélhetünk, amikor a bőr felülete még látszólag egyenletes, de két ujjunkkal összenyomva már láthatók cellulitra utaló apró elváltozások a bőrfelszín alatt. Mivel ez a legenyhébb elváltozás, még könnyen kezelhető.

   

  Második fokozatú narancsbőr esetén bőrünk fekvő helyzetben még tökéletesen simának látszik, de felállva már észlelhetjük a tüneteket, anélkül, hogy a bőrt összenyomnánk. Ebben a fokozatban már szükségünk lesz egy kezelésprogram kiválasztására, mert segítség nélkül nem tudjuk felszámolni.

   

  Harmadik fokozatban már fekve és állva is határozottan látszik a narancsbőr. Képes eltorzítani a testkontúrokat, és ruházaton keresztül is észrevehető. Határozott életmódváltás, és  rendszeres kezelés-kombináció szükséges, kiegészítve otthoni ápolással is.

   

  Mihez kezdjünk a felismert cellulittal? A probléma súlyosságától függően a következőket tehetjük:

   

  Első fokú cellulit esetén már jó ha odafigyelünk a megfelelő táplálkozásra és testmozgásra. Étrendünkbe minél kevesebb állati zsiradék és sok gyümölcs kerüljön, valamint igyunk napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet.

  Amennyiben lehetséges zsírégető mozgásformát válasszunk pl. kocogást, kerékpározást, kondigépet, de egy szobakerékpár is jó szolgálatot tesz. A mozgásnál fontos a rendszeresség!  Kiegészítésként alkalmazhatunk cellulit elleni készítményt.

   

  Másodfokú cellulittal otthon, mi magunk már nem boldogulunk, ilyenkor mindenképpen célszerű szakember segítségét igénybevenni. Fontos, hogy a kiválasztott kezelést kúraszerűen végigcsináljuk, mert egy-két kezeléssel nem érünk el célt. Sajnos ebben az esetben komolyan felül kell vizsgálni étkezési szokásainkat.

  A zsír- és margarinmentes étkezés mellett csökkentsük a húsfogyasztást és főképp olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek lúgossá teszik a szervezetet. Használjunk zsírégető kozmetikumot, kiválóak pl. az L-karnitint tartalmazó készítmények.

  Természetesen ennél a fokozatnál is érvényes a megfelelő testmozgás és a megfelelő folyadékbevitel. Sokaknak talán meglepően hangzik a napi 3 liter folyadék, de ne feledjük, amikor szomjasnak érezzük magunkat, akkor már szervezetünk szomjazik! Ne várjuk meg!

   

  Harmadfokú narancsbőr bizony már komoly küzdelmet jelent. Ebben a stádiumban cellulitkezelést ugyan lehet alkalmazni, de olyan sok kezelésre lenne szükség, ami hatalmas kiadással járna. Ilyenkor első lépésként a komplex méregtelenítő, és fogyókúra a leghatásosabb.

   

  Vigyázat,  a fogyókúra önmagában nem elegendő!

   

  Sőt a rendszeresen fogyókúrázókra jellemző jojóeffektus (fogyás-hízás) kimondottan káros, mert lazítja a bőr alatti kötőszöveteket.

  Rendszeres és intenzív testmozgással, rengeteg folyadék fogyasztásával, és gondos táplálkozással csökkenthetjük annyira a tüneteket, hogy nekiláthassunk a kiválasztott narancsbőr programnak.

   

   


  Egyre többen ismerik fel, hogy a gondozott külső, ami már nem csak a tehetősek és nem is csak a nők kiváltsága, az egyik legjobb ajánlólevél.

  A férfiak közül is sokan veszik igénybe a szépségipari szolgáltatásokat. A modern szépségápolás szerves része lett a testkozmetika is.

   

   

  Óriási változáson ment át a szépségipar. A kozmetikai kezelések nélkülözhetetlen tartozéka lett a modern technika, egyre nagyobb az igény a szervbarát hatóanyagú, az egyéni adottságokhoz alkalmazkodó kozmetikumokra, és fontos szerepet kap a prevenció.