• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Helicobacter fertőzés E-mail

  Mi okozhatja a gyomorfekélyt?

   

  A mozgásszegény életmód, a rostanyagokat nélkülöző, ám zsírban és fűszerben gazdag táplálkozás, és persze az állandó idegeskedés továbbra is ellenjavallt, ám 1982 óta alaposan megváltozott az orvostudomány szemlélete a fekély kialakulásával kapcsolatosan.

  Ekkor fedezte fel egy ausztrál kutató a helikobakter pylori nevű baktériumot, és mára már bizonyossá lett, hogy e kórokozó felelős a gyomorfekély és rosszabb esetben a gyomorrák kialakulásáért.

   

  A tárgylemez rejtélye

   

  helicobacter pylori

  A spirál alakú kicsiny baktériumot egyébként már a múlt század vége óta látták a gyomorból származó szövetek mikroszkópos képein, ám nem tudták azonosítani, így leginkább a tárgylemez szennyeződésének hitték.

   

   

  Az azonosítást követően elvégzett állatkísérletek tanúsága szerint a baktériummal fertőzött egyedek 35-40 százalékánál lépett fel gyomorrák.

   

  Az eddigi világstatisztika alapján minden századik baktériumhordozó embernél fejlődhet ki daganat, éppen ezért az ENSZ Egészségügyi Világszervezete elsődleges rákkeltőként tartja nyilván a bacilust.

   

  A kórokozó gyermekkori fertőzés következtében kerül a gyomorba, s bár jelenléte nem okoz bizonyosan betegséget, az már tudományos tény, hogy helikobakter nélkül viszont nem alakul ki fekély.

   

  A felfedezés óta a fertőzés szűrése elterjedt, és  már a gyógyítására is van mód, így Nyugat-Európában napjainkra csökkent a gyomorfekélyes és gyomorrákos megbetegedések száma.

   

  gyomorfekély, gyomorrák, krónikus gyomornyálkahártya gyulladás okozójaHazánkban évente 35 ezer embert kellene megszabadítani a fertőzéstől, amihez nálunk is rendszeres szűrésre volna szükség.

  Leginkább a rizikócsoportba tartozóknál lenne ajánlatos a folyamatos orvosi ellenőrzés, azaz a 45 év feletti, emésztési panaszokkal élő embereknek, illetve azoknak, akiknek családjában már előfordult gyomorrákos megbetegedés.

   

   

   

  A leggyakoribb emberi fertőzés

   

  Földünk népességének több, mint felében kimutatható a Helicobacter pylori!

  A gyermekkorban történő fertőzés létrejötte és a kórkép kialakulása között több évtized is eltelik.
  Az érintettek csekély hányadánál jelennek meg csak a kórokozónak tulajdonított betegségek:


  - az idült gyomorhurut, a gyomor- és nyombélfekély,
  - a gyomor eredetű MALT limfóma, illetve a gyomorrák.

   

  1996-ban a WHO I. osztályú rákkeltőnek nyilvánította a Helicobacter pylorit

  Annak, hogy a baktérium képes legyen a gyomorban életben maradni és ott megtapadni, alapvető feltétele a mozgási képessége (motilitása).

   

  Mivel a Helicobacter pylori nem saválló, igyekszik elkerülni a gyomorban uralkodó savas vegyhatású körülményeket. Spirális mozgással igyekszik minél előbb a biztonságot nyújtó hámfelszíni réteget borító nyákon át annak alsó rétegébe.


  A baktérium által legnagyobb mennyiségben termelt enzim az ureáz, mely a karbamidot (ureát) végső soron ammóniára és széndioxidra bontja. Az ammónia - kémhatásánál fogva - képes ellensúlyozni a gyomor savas pH-ját, másrészt toxikus hatással bír a nyálkahártya sejtjeire és kémiai úton odavonzza a gyulladásos sejteket, azaz a fehérvérsejteket (granulocitákat).

  Ez utóbbiak helyi gyulladásos választ idéznek elő, mely fokozza a hámsejt károsodását.

  A Helicobacter pylori krónikus gyomornyálkahártya gyulladást okoz az összes fertőzött személyben.

   

  A klinikai lefolyás nagyon változó.


  A Helicobacter pylori fertőzés következtében kialakuló számos gyomorbetegség mellett:


  - érelmeszesedést,
  - bőrbetegségeket,
  - izületi gyulladásokat,
  - epekőképződést is okozhat.

  A Helicobacter pylori kimutatása többféle módszerrel is történhet.

  A gyógyítás célja a kórokozó komplett kiírtása (eliminációja). Hatásos kezeléssel a gyógyulási arány kb. 90%-os.

  Kapcsolódó termékek:

  Fázis 3 kapszula

  Szájvíz

   

  Ajánlja a Naturalpatika oldalait ismerőseinek is!