• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  E-mail

  Mire figyelmeztet a fájdalom?

  Sérülésre, betegségre, az egészségi állapot megváltozására.

  Mit teszünk ilyenkor?

  Fejfájás

   

  Minden embernek más a fájdalom küszöbe.

  Ennek mértékétől függően van, aki tűri a kisebb fájdalmakat, van aki gyógyszert vesz be. 

   

  Elolvassa-e vajon mindenki  a gyógyszeres dobozba helyezett tájékoztatást, és figyelembe veszi-e az ott leírtakat?


  Minden gyógyszernek van ugyanis hatása, mellékhatása és kölcsönhatása az esetlegesen  szedett  többi gyógyszerrel.

  Elmondhatjuk-e, hogy az általunk beszedett gyógyszer minden esetben az egészségünket szolgálja?

  A gyógyszertárban kérésre persze felsorolják a káros hatásokat, de csak egy részüket, a többi örökre homályban marad, az említettek pedig nem valószínű, hogy bárkit is elriasztanának a fájdalomcsillapító szedésétől, hiszen mindenki azt hiszi, rá azok nem érvényesek.

  Tény, hogy nem minden fájdalomcsillapító okoz gyógyszerfüggőséget, de mindegyiknek vannak káros mellékhatásai.

  A fájdalom leküzdésében elsősorban az életmód és a táplálkozás szerepét kell vizsgálnunk, hiszen sokszor például a hát-, derék- és végtagfájást a renyhe, mozgásszegény életmód váltja ki, egyes fejfájástípusokat és a gyomorfájást pedig a helytelen és túl bő táplálkozás. Az erősödő izomzat tehermentesíti az ízületeket, jobb tartást biztosít, növeli az önbizalmat, kvázi megszűnik a kapcsolódó fájdalom.

   

  Alternatív, nem gyógyszeres megoldások:

   

  A testedzés, a sport fokozza az endorfintermelést, ez az anyag pedig, tudjuk, csökkenti a fájdalmat.

  A fájdalom elviselésében a hitnek és a bizalomnak nagy szerepe van.

  Nagyon eredményes fájdalomcsillapító módszer a fiziko- és hidroterápia, a masszázs, a különböző mozgásterápiák.

  Az akupunktúra, az akupresszúra, a hipnózis vagy más, az idegrendszerre, agyra ható módszerek a fájdalomérzetet enyhítik.

  Az illóolajok vérbőséget okoznak, ezzel segítik kimosni a fájdalomkeltő prosztaglandinokat, és mérsékelik a gyulladást, ezáltal hatnak fájdalomcsökkentőként. Remek fájdalomenyhítők a rozmaring, eukaliptusz, borsmenta, zsálya, majoránna, boróka.

  Gyógynövények: egyes gyógynövények gyulladáscsökkentők, hámregenerálók, ödémacsökkentők, s ennek köszönhetik fájdalomcsillapító hatásukat. Ilyenek a fűzfa-, nyírfakéreg, a kamilla, a macskakarom, a legyezőfű, a zsálya, a körömvirág, az árnika és a fekete nadálytő.

   

  Mit tehetünk még?

  A fájdalom hatásosan csökkenthető dinamikus krémmel

   

  • Ha stresszel összefüggő a fájdalom, próbáljunk magnéziumot, B-vitaminokat, ginszenget, lecitint és orbáncfüvet használni. A ginszeng és az orbáncfű tea vagy gyógytermék formájában bárhol hozzáférhető, a többiből sokat tartalmaznak az olajos magvak, a szója, és a gabonafélék is. Rendszeres fogyasztásuk erősíti az idegeket, fokozza a stressztűrő képességet.

   

  • Traumák során keletkező fájdalomnál nagyon hatásos a holt-tengeri  borogatás. A vérömlenyek és az ödémák gyorsabban felszívódnak, az ízületi funkció is gyorsan helyreáll.

   

  • Ízületi gyulladásoknál mérsékeljük a húsok és felvágottak fogyasztását, radikálisan csökkentsük a cigaretta-, kávé- és alkoholélvezetet. Növeljük a szelén (gumós zöldségek, káposztafélék), a C-vitamin (paprika, citromfélék, friss zöldségek) és az E-vitamin (szója, olívaolaj, dió, mogyoró) bevitelét.

   

  Minden nap iktassunk be étrendünkbe magas telítetlen zsírsav tartalmú élelmiszereket (avokádó, olívabogyó/olaj, szója, csírák, magvak, hal, ligetszépeolaj), mert azok erélyes gyulladáscsökkentők.

  48 órán túl jelentkező, eddig még nem észlelt fájdalom esetén forduljunk orvosunkhoz!
  (mellkasi fájdalom esetén az optimális időhatár 15 perc!)

  Tudja-e Ön, hogy a Dinamikus krém hatékonyan csillapítja a fájdalmat?