• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Szilva E-mail

   

   

  A szilva az egyik legigénytelenebb és leggyakoribb gyümölcsünk. Vidékünkön a legnagyobb mennyiségben ezt a gyümölcsöt termelik, leszámítva a szőlőt.

   

   

  A háztartásban többféleképpen felhasználjuk és fogyasztjuk. Kitűnő lekvár készül belőle a téli hónapokra, befőttet is készíthetünk belőle, víz és cukor nélkül, csak úgy a saját levében.

   

  A szilva és aszalt szilva az egyik legjobb vértisztító.

   

  A szilva frissen is serkenti az emésztést, az aszalt szilvában ugyanazt az értéket megtaláljuk, de sűrítve.

   

  Az aszalt szilva a legeredményesebb a székrekedés ellen. A benne lévő kálium szabályozza, normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében.

   

  Alkalmazási javaslatok:

   

  Leterhelt máj:

   

  A leterhelt máj a leterhelt emésztő rendszer következménye. Ha az emésztő rendszert sikerül valamennyire mentesíteni, az egész szervezet a jobbulás útjára lép.

   

  A kálium az, ami segíti a vért megtisztítani a salakoktól. Különösen ott van nagy szükség rá, ahol nem fogyasztanak elegendő zöldséget és gyümölcsöt, hogy folyamatosan tisztítsák a vért.

   

   

  Veseműködés serkentés:

   

  A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van.

  Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

   

   

  Belső vérzések megelőzése:

   

  Belső vérzések kialakulásának több oka lehet.

  Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. Természetes gyógyszer lehet rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

   

   

  Emésztési zavarok leküzdése:

   

  A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése.

  Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezetünkben a helyzet tovább romlik, a teher mind nagyobb lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal.

   

   

  A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelen, hogy az elfogyasztás után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg hat a gyomor működésére és a belek mozgására.

  A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak.

  Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

   

   

  Székrekedés ellen:

   

  A szilva az egyik legeredményesebb gyógyszer a székrekedés ellen.

  Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára leáztatjuk és a levét megisszuk. A szilvát is elfogyaszthatjuk, ami síkossá teszi a belek tartalmát, így biztosítjuk a féregszerű mozgás serkentését.

  A leáztatott szilvalé az egyik leggazdagabb forrása a vasnak, kalciumnak, magnéziumnak és foszfornak.

   

   

  Koleszterin csökkentésre:

   

   

  A kálium a szervezet salaktalanítását végezi. Az aszalt szilvaaz egyik legjobb forrása a káliumnak.

   

   

   

  Más elemek is megtalálhatók benne a káliumon kívűl, s mindegyiknek megvan a feladata a szervezet működésében. Ha egy is hiányzik, felborul az egyensúly, betegségek lépnek fel.

   

  A vér magas koleszterin tartalma sokak számára azért nem számit betegségnek, mert nem okoz fájdalmat, de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül, emelkedik a vérnyomás.

   

  A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.