• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Mandulaolaj E-mail

  A mandulaolaj a legelőkelőbb növényi olajok egyike. Kneipp tiszteletes az édes olaj fogyasztását (napi három-négy kávéskanálnyit) légúti lerakódások, tüdőgyulladás, hasfájás esetére javasolta, gyermekeknél pedig hashajtóként is ajánlotta.

   

  Igen kiváló hatású a száraz és érzékeny bőrre, ezért a bőrápoló kozmetikumok fontos alkotóeleme. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Natív mandulaolaj (Amygdalae oleum virginale) néven hivatalos.

   

   

   

  A mandulaolajat a rózsafélék családjába (Rosaceae) tartozó mandulafa (Amygdalus communis) nemesített, édes ízű (édes mandula) terméseiből préseléssel nyerik ki (megj.: a keserű ízű mandulából illóolajat állítanak elő, és azt parfümkészítéshez használják).

   

   

   

   

   

  A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében.

   

   

   

   

   

  Általános bőrápoló szerként csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt használható.

   

  A mandulaolaj fontos alap (bázis) olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére.

   

  Más, sajátos összetételű és hatású zsíros olajokkal (pl. jojoba, búzacsíra, makadámdió) jól keverheti. Ez utóbbiakból rendszerint 10-20%-t adnak az alapolajként használt mandulaolajhoz.

   

  A mandulaolaj önmagában is jól használható a bőr ápolására. Kedvelt vivőanyag, sima, szinte szagtalan, sok proteint tartalmaz. Az egyik leggyakrabban alkalmazott és legkedveltebb vivőolaj.

   

  A mandulaolaj természetes hatóanyagai nyugtatják bőrt. Bőre csodálatosan rugalmassá válik. A mandulaolaj minden bőrtípusra jó, különösen alkalmas az ekcémás bőr kezelésére.

   

  A bőrápolásra szánt illóolajat mindig célszerű legalább egy hordozóolajjal hígítani, mielőtt a bőrre kennénk. A hordozóolajjal elegyített esszencia enyhébb és könnyebben kenheti.

   

   

  Telítetlen zsírsav tartalma miatt védőréteget képez a bőrön, ezáltal óvja annak hidrolipid köpenyét a külső hatások - például a szél és a hideg - ellen.

   

  A benne lévő E-vitamin a levegőben található nehézfémeket köti meg.

   

   

   

  A mandulaolaj fontos alapként szolgál számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek. Önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére.

   

  Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezen kívül megnyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt. Alkalmas száraz, érdes felületekre is. Kiválóan vegyül illóolajokkal.