• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Búzacsíra olaj PDF E-mail

  Egyéb elnevezések

  Búzacsíra, octacosanol, octacosanol koncentrátum, octacosyl alkohol, polycosanol, isopolicosanol, Ateromixol

   

  A búzacsíra gazdag B,E,K vitaminokban, A és D elővitaminokban

   

  B-, E- és K-vitaminokban, A- és D elővitaminban, ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium) gazdag, valamint enzimeket és lecitint is tartalmaz.

   

   

  Az A-provitamin a szervezetben a hidegen sajtolt búzacsíra olajjal kapcsolatba kerülve aktív A vitaminná alakul. Hatóanyagai a táplálkozás élettanilag legértékesebb olajává teszik.

   

  Hol találjuk meg a búzacsíra olajat?

   

  A búzacsíra a búzamag embrió állapotú alakja. Kis mennyiségben jelen van benne egy zsírsav - a búzacsíra olaj - természetes állapotában. Az octacosanol egyike a búzacsíra olajban található számos hosszú láncú zsíralkoholnak.

   

   

  A búzacsíra egyike a leggazdagabb octacosanol forrásoknak, egy kevés található belőle a cukornádban és néhány gabonafélében, dióban, és növényi olajokban.

   

   

   

  A policosanol, ami egy, az utóbbi években felfedezett természetes anyag, egyfajta keveréke a koncentrált zsíralkoholoknak, beleértve az octacosanolt is, csakúgy, mint nagyjából fél tucat másikat is, mint pl. a triacontanolt és a hexacosanolt, melyeket tipikusan a cukornádszirupból vagy a méhviaszból vonnak ki.

   

  A búzacsíra fogyasztható gabonaként, vagy fel lehet használni kenyér-vagy muffin sütésénél, vagy bármikor, amikor újabb tápanyagokhoz kívánunk jutni. A kiegészítőket gyártó cégek búzacsíra port és koncentrátumot is kínálnak.

   

  A búzacsíra, sok tápanyag koncentrált forrásaként, hasznos és egészséges étel lehet mindenki számára. A búzacsíra olaj értékes E-vitamin forrás. Az octacosanol, és (méginkább hatékonyan) a policosanol hasznos természetes anyagok a szív- és érrendszer optimalizálására, különösen, ha a vér koleszterin egyensúlya potenciális kockázatnak van kitéve.

   

  Felhasználási lehetőségek

   

  Kutatások alapján a búzacsíra olaj a következő betegségek kezelésekor lehet hasznos:

   

  ·                        Bőrproblémák, mint pl. az ekcéma vagy a pikkelysömör

  ·                        Égések

  ·                        Bőrfekélyek

  ·                        Száraz bőr

  ·                        Herpesz

  ·                        Szív- és érrendszeri betegségek

  ·                        Rossz keringés

  ·                        Időszakos sántítás

   

   

   

  A búzacsíra sok tápanyag koncentrált forrása, különösen az E és B-vitamin komplexeké, ásványi anyagoké, mint pl. a vas és a kalcium, továbbá a fehérjéé is.

  Olaja nagy koncentrációban tartalmazza az E-vitamint, esszenciális zsírsavakat, és hosszú láncú zsíralkoholokat, mint pl. az octacosanol.

   

   

   

  Így tehát van okunk rá, hogy kiegészítőként használjuk, különösen, ha étrendünk szegény a leveles zöldségekben, dióban, vagy más természetes E-vitamin forrásokban.

  Az octacosanolt manapság leginkább más természetes állapotban előforduló zsíralkohollal (pl. a policosanollal) keverve szedik.

   

   

  Terápiás felhasználás

   

  A búzacsíra ígéretes lehet a szív egészségének javításában. Az elmúlt pár év során kutatók új generációja sokkal inkább ígéretesen demonstrálta az előnyös kardiovuszkuláris hatásokat az octacosanolra, és méginkább a policosanolra vonatkozóan. Igazság szerint kimutatták, hogy a policosanol csökkenti a máj koleszterin termelését.

   

  Kubai és más kutatók például tucatnyi kutatást végeznek a policosanollal kapcsolatosan, melyek azt sugallják, hogy hasonló hatása van a vér rossz LDL koleszterinjének csökkentésére, mint a statin gyógyszereknek. Kisebb mértékben ugyan, de növeli a , HDL koleszterin szintet is, és csökkenti a trombózis veszélyét is, így javítva elő a szív egészségét.

   

  Kubai kutatók egy tanulmánya szerint egy hosszú policosanol terápia javította a taposógépen végzett gyakorlat közbeni elektrokariogram eredményeket szívbeteg embereknél. (A kutatók megjegyezték, hogy az octanosanol szívre gyakorolt hatásait nem állapították meg.) Egy kettős vak kísérletben kimutatták, hogy a policosanol az időszakos sántításban - mely a lábak keringési állapotából fakad - szenvedő betegek esetében növelte a séta hosszát.

   

  A kutatók azt is vizsgálták, hogy az octanosanol az idegrendszer állapotát is javítja-e, beleértve a Parkinson kórt és a Lou Gehrig kórt (amyotrophic lateral sclerosis). Semmilyen szignifikáns előnyről nem született megállapítás.

   

  Magas E-vitamin-tartalma miatt diétaolajnak tekintik.

  100 gramm búzacsíra-olaj mintegy150 milligramm alfa-tocoferolt (E-vitamin) tartalmaz.

  Az E-vitamin javítja a véráramlást, a szervek, izmok, szövetek anyagcseréjét, nagyobb teljesítőképességet és vitalitást kölcsönöz. A szívet és a vérkeringést megvédi a túlterhelés okozta károsodásoktól.

  Az E-vitamin féken tartja az idő előtti öregedési folyamatokat is.

  Bőrünk is profitál belőle: karbantartja a kötőszöveteket, a bőr sima és rugalmas lesz tőle, valamint serkenti a sejtek megújulását.