• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Érettebben és szebben E-mail

  A 45-55 éves nők szervezetében a csökkent ösztrogénszint lassítja a normál testfunkciókat.

   

  A hőhullámok hirtelen verejtékezést idéznek elő, megnehezítik az éjszakai pihenést, így a szem alatt megjelennek a sötét karikák. Bőrünk száraz lesz és hámlani kezd, az arc fáradt hatást kelthet...

   

   

  A klimax a legkülönbözőbb hangulatingadozásokhoz, külsőleg pedig esztétikai problémákhoz vezet.

   

  A 45 és 55 év közötti nők többségénél a szervezet kevesebb ösztrogént termel, kevesebb petét szabadít fel, a menstruációs ciklus szabálytalan lesz – a jelenség neve perimenopauza.

   

  Akinél a menstruáció már egy éve kimarad, az belép a menopauza korába.

   

   

  Egyes nőknél az arcon – főleg az ajak körül és az állon – egyik napról a másikra szőrszálak serkenthetnek a férfihormonok szintjének emelkedése miatt. Ehhez társul a hőhullám és ingerlékenység, hangulatingadozás és feszültség, ezért aztán az ember nem érzi magát valami jól.

   

  A megpróbáltatások ellenére a középkorú és annál idősebb nőkre talán életük legszebb része vár.

   

  Lehet, hogy ösztrogént veszítettek, de bölcsességet és önismeretet nyertek, és ez a tükröződik arcunkon. A szépségipar talán még mindig a fiatalokra koncentrál – bár ez is változik – de a középkorú nőknek megerősödik igazi énjük, és ettől szebbek lesznek.

   

  Mindenesetre jó tudni, mit tehetünk a korosodás jeleivel, s azt is, hogy a fiatalító kezeléseknek milyen mellékhatásai lehetnek, ha azt az utat választják.

   

   

   

   

  Az arc

   

  Az érett bőr sejtjei nem hámlanak le olyan gyorsan, mint a fiatalé, és az új sejtek kialakulása is lelassul, a bőr a korral fakóbbnak tűnhet.

   

  A kollagén és az elasztin elveszti erejét, a zsírréteg elvékonyodik, a bőr veszít feszességéből. De ha módosítunk a napi szépségápolásban, a különbség szemmel látható.

   

   

  Még szebben a változókorban

   

  Ötven éves kor után a bőr már nem képes annyira megtartani a nedvességet, kevesebb zsírt képez, szárazabb, foltosabb, fakóbb lesz.

   

  Váltsunk természetes bőrtisztítóra és hidratálóra, hámlasszuk a bőrt gyakrabban, éjszakára tegyünk fel vércsoportunknak megfelelő arckrémet, és változtassunk sminkünkön. Ezek az apróságok nagy változást hoznak külsőnkön.

   

   

  Gyorssegély

   

  A szem alatti redők látványosan kisimíthatók gyógynövény kivonatokat is tartalmazó szemkrémmel, amely néhány óra alatt fellazítja a ráncokat.

   

   

  Ráncfeltöltés

   

  Az arc finom redőinek lágyítására tegyünk az ujjunkra egy kevés dinamikus hidratáló krémet – mert az különösen jó hatású – és az alapozó felvitele után ütögessük az orr és az áll közé, a szem alá, és bárhová, ahol gyors hidratálásra van szükség.

   

   

  Porlepte árkok

   

  Kerüljük a por állagú alapozót, mely sávokat hagy a száraz bőrön. Válasszunk krémes alapozót, szemfestéket és rúzst. Az alapozó előtt vigyünk fel hidratáló krémet, és várjunk egy percig, amíg felszívódik; vagy tenyerünkben keverjük el az alapozót a hidratálóval, és így kenjük a bőrre.

   

  Sminkmentes időszakban használjon regeneráló arckrémet.

   

   

  Keskeny ajak

   

  A keskeny száj így tehető teltebbé: szájceruzával húzzunk ajkunkra vastag vonalat, és ujjainkkal dolgozzuk el a száj középső része felé.

   

  Az alsó és felső ajkak közepére tegyünk ajakbalzsamot, és ujjunkkal simítsuk el a száj széle felé. Figyeljünk, hogy a szín egyenletes maradjon, ez teltebbnek mutatja az ajkat.

   

  Az ajak ápolásához használjunk természetes ajakápolót, amely a B-vitamin által serkenti a vérkeringést.

   

   

  Maszatolás

   

  Ha gondolkodunk a tartós szempillafestésen, mert pillafestékünk folyton elmosódik, és ez – főleg a hőhullámok miatt – kellemetlen, előbb próbáljunk ki egy vízálló terméket. Az ilyen pillaspirál minden egy pillán szorosan tapadó bevonatot képez. A festék lemosásakor óvatosan nyomkodjuk meg a pillákat, így a bevonat leesik.

   

   

   

  Hulló pillák

   

  Ha pilláink hullani kezdenek, használjunk speciális pillahidratálót. Hihetetlen, de mégis igaz: a pilla visszanő, fényesen és lágyan, mint régen. És ne feledjük: soha ne feküdjünk le anélkül, hogy lemosnánk a szemfestéket.

   

   

  Virító foltok

   

  A vörös foltok és a foltos bőrelszíneződés a kor előrehaladtával gyakori.

   

   

  A hőhullám okozta pirosság vagy vörös folt eltüntetésére használjunk iszapot az arcra, nyakra vagy mellkasra.

  Vizes ecsettel vigyük fel, hagyjuk a bőrön megszáradni, majd 20 perc múlva mossuk le langyos vízzel.

   

   

  Eltűnő szemek

   

  Hangsúlyozzuk szemünket a szemöldök íve alá kent halvány vajszínű szemfesték segítségével.

   

   

  Fakó bőr

   

  Természetes, üde hatású arcszínt ad egy kevés zselés vagy krémes pirosító. Ha a szemöldökcsontra is kenünk egy kicsit, meleg árnyalatot ad az egész arcnak.

   

   

  Foltos make-up

   

  Vigyünk fel kevert alapozót arcunkra száraz sminkszivaccsal a természetes arcszín eléréséhez. Ha egészen vékony réteget szeretnénk, nedvesítsük meg a szivacsot.

   

   

  Meleg színek

   

  Ha szeretnénk hangsúlyozni szemünket, és üdébbé tenni arcbőrünket, kövessük a balliage technikát. Festessük az arc körüli hajtincseket egy árnyalattal világosabbra. Így dúsabbnak tűnik a haj, szépen keretezi az arcot, és üdeséget ad a bőrnek.