• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  E-mail

   

  Természetes és szükségszerű, hogy egy nő havonta legkevesebb három, de sok esetben akár nyolc napon át is rosszabbul nézzen ki, mint máskor?

   

  Csak "emiatt"? Szó sincs róla!

   

  Mit tegyünk és mit ne, hogy ellensúlyozzuk a menstruáció okozta "szépséghibákat"?

   

   

  Haj

   

  Frizuránk - bárhogy igyekszünk is - lelapul, összeesik, összeragad?

   

  Használjunk minél semlegesebb sampont, amiben vegyszerből a lehető legkevesebb van, és esetleg némi hajdúsító készítményt. Masszírozzuk hosszasan a fejbőrt, ez relaxáló hatást fejt ki.

   

  Ne ilyenkor készítsünk magunknak kontyot, vagy menjünk fodrászhoz! Az előbbi úgyis szétesik, a fodrásszal pedig - bármit tesz is - úgysem leszünk elégedettek!

   

   

  Ráncok

   

  Ránctalanító krém? Csakis a szem belső sarkába, azért, hogy élénkítse a tekintetünket.

   

  A szem körül jobb hatást érünk el hidratáló készítményekkel. Ne fessük ki magunkat úgy, mint a keleti táncosnők! Elégedjünk meg egy cseppnyi szempillafestékkel, és abból is csak a felső szempillára tegyünk.

   

   

   

   

  Pattanások

   

  Nem a legvonzóbb látvány és néha még fáj is.

  Először fertőtlenítsük, utána tegyünk rá iszappakolást (egy lehelletnyi holt-tengeri iszap és néhány csepp víz), ami leszárítja. Hagyjuk rajta 20 percig, vagy ha szükséges, éjszakára, majd hideg vízzel öblítsük le.

   

   

  Érzékeny bőr

   

  A hidratáló arcpakolás nedvdússá, élénkebbé teszi a bőrt az arccsont és a szem tájékán. Az orr, az áll és a homlok viszont egy iszap alapú, nedvszívó pakolást igényel. Ilyenkor alkalmazzuk bátran az iszapot: tisztít, de nem szárítja a bőrt.

   

   

   

  Puffadás

   

  A menstruáció várható kezdete előtt 24 órával iktassuk ki étrendünkből a sós ételeket (kolbász, szalámi, sós mogyoró, sós kekszek, chips, sajtok stb.), mivel a só visszatartja a vizet a szövetekben.

   

  Főzzünk magunknak nem túl fűszeres hús- vagy zöldségleveseket, továbbá párolt húsokat, halakat és zöldségféléket, melyek kedveznek a szervezet kiegyensúlyozott vízháztartásának.

   

  Ilyenkor ne viseljünk merev, halcsontos melltartót, testhez álló vagy öves ruhát! Bármilyen laza, bő szabású, esetleg sztreccs pamutból való öltözékben jobban - és szebbnek! - fogjuk magunkat érezni.

   

   

  Fáradt, "nyúzott" arc

   

  Ellenszere a lágy, világos színű ruha. A felsőrész, az arc közelében, legyen fehér, rózsaszínű, világoskék. (A bébi hatást azért kerüljük!)

   

  A barna hajhoz és a világos arcbőrhöz a tiszta vagy kékesfehér illik, a szőkéhez inkább a törtfehér.

   

  Ilyenkor ne vegyünk fel merev szabású kosztümöt! Kerüljük a skót kockás, a túl sokszínű vagy erős kontraszthatású anyagokat.