• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Kéretlen vendég - Candida E-mail


  A gombák életünk természetes részét képezik.

   

   

  Még ha teljesen egészséges is valaki, bőrén és testében mindig ki lehet mutatni a gombák jelenlétét, például a száj nyálkahártyáján és a gyomor-bél csatornában.

   

   

   

  Mindennapjainkban ez az együttélés nem okoz gondot, sőt a megfelelő gombák jelenléte nélkülözhetetlen szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez.

   

  Ezért az a tény, hogy a bőrön kórokozó gombák élnek, nem jelent egyszersmind gombás megbetegedést.

   

  Gombás fertőzésről és betegségről akkor beszélhetünk, amikor a természetes egyensúly felborul, a gombák túlzottan elszaporodnak, vagy olyan fajaik telepednek meg bőrünkön, amik normális esetben nem találhatók ott meg.

  A gombák megbetegítő képessége annak következménye, hogy ezek az élőlények - melyek a növények és az állatok között valóságos kis "királyságot" alkotnak - nem tudnak önállóan szerves anyagot előállítani, azt csak a környezetből tudják felvenni.

   

  Ennek egyik módja a parazitizmus, melynek során növények, állatok és a legfejlettebb főemlős, az ember szervezetét támadhatják meg.

  A gomba és a gazdaszervezet közötti harc folyamatos.

  Az utóbbi 60 évben vált népbetegséggé a láb- és körömgombásodás, az utóbbi évtizedekben pedig a belső szerveket megbetegítő, gyakran az életet veszélyeztető fertőzések is egyre gyakoribbak lettek.

  A gombás fertőzések diagnosztikája alapvető jelentőségű: rávilágít a tényleges kórokozóra, és segítséget nyújt a helyes kezelés megválasztásához.

   

  Viszonylag egyszerű és olcsó módszerekkel lehet a kórokozókat azonosítani, és a gombák tenyésztési ideje sem olyan hosszú, hogy a betegnek ezt ne érné meg kivárni. Ezzel a betegek gyógyulási esélyei javulnak, és anyagi terheik is csökkenthetők.

  A körömgombásodásnál ennek különös jelentősége van, mivel ez a leggyakoribb körömbetegség, de számos más körömelváltozással téveszthető össze. Ezek az elváltozások lehetnek más típusú - bakteriális, vírusos, vagy állati parazitás eredetű - fertőzések is.

  A pikkelysömörnek és számos belgyógyászati betegségnek is lehetnek körömtünetei. Ugyanakkor a tényleges körömgombásodás olyan életminőség-csökkentő, mely mindenképpen indokolja a kezelést.

   

  A körömgombásodás gyógyulása több hónapig is eltarthat a fertőzés súlyosságától függően.

   

  A bőr gombás fertőzése

  Sajnos ez egy nagyon gyakori betegség, akár hiszi, akár nem, a felmérések szerint a lakosságnak majdnem a fele szenved tőle.

   

   

  Leggyakrabban éppen uszodákban, tusolókban, szaunában szerezhető be ez a hívatlan vendég, de közösen használt tisztálkodó eszközökkel, akár törülközővel is el lehet kapni.

   

   

  Makacs, kellemetlen kór. A berepedt vagy a sok nedvességtől fellazult bőrön a bőrgombák könnyen megtelepszenek. Különösen azokon a területeken, ahol a bőr összefekszik, egymással érintkezik, mint a lábujjak között, a hajlatoknál, a hónaljban.

   

  A kezeletlen esetek nemcsak kellemetlen tüneteket okoznak, hanem a gombásodás tovább is terjedhet. Megbetegíti a környező területeket, és ami a nagyobb gond, a körmöt is.

  A bőr gombás megbetegedésének kezelése hosszadalmas folyamat, a bőrgomba elleni küzdelem legfontosabb tényezője a türelem. Igaz ugyan, hogy a tünetek viszonylag hamar, már akár egy héten belül megszűnhetnek, de a fertőzés teljes eltüntetéséhez hosszabb időre lehet szükség.

   

  Nagyon fontos, hogy a kezelést a tünetek megszűnése után is tovább folytassuk, mert csak ezáltal kerülhető el biztonsággal a betegség kiújulása.

   

  A bőrgombás betegséget gyógyító készítmények elé számos kihívást állít a bőrt megtámadó gombák természete.

   

  Mivel a gombák a bőr mélyebb rétegeiben telepednek meg, igen jó felszívódó képességgel kell rendelkeznie. A gomba fajtájától függően különböző ellenszerekre lehet érzékeny.

   

  Természetesen fontos, hogy a kezelésre használt készítmény összetétele kímélje a bőrt, hiszen a kisebesedett bőrfelszín igen érzékeny lehet. Ne tartalmazzon allergiát kiváltó anyagokat, minimális mellékhatással rendelkezzen, ne hagyjon nyomot se a ruhán, se a bőrön, ne legyen árulkodó szaga, illata.

   

  Kezelési javaslatok:

   

  Bőrfertőzés esetén:

   

    Szájvíz

    Kéz és körömápoló

    Fürdősó

    kiterjedt esetben Okseen

   

   

  Körmök fertőzöttsége esetén:

   

    Szájvíz

    Kéz és körömápoló

    Fürdősó

    Okseen

    Goldseen

   

  Hüvelyi gombásodás estén:

   

    Szájvíz - tamponra

    Kéz és körömápoló - tamponra

    Testiszap – tamponra