• купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  Helicobacter
  E-mail

   

  A Helicobacter pylori baktérium okozta gyomorfekély kezelésének legelterjedtebb módja a gyomorsav túltermelés kezelésére szolgáló proton-pumpa gátlók antibiotikummal kiegészített alkalmazása, ez azonban számos kellemetlen mellékhatás forrása lehet. (szerk.)

   

  Az Európában kifejlesztett kezelés már egy hét alatt hatásosan elmulasztja a fertőzést, míg az USA-ban alkalmazott terápia két hetes. (2) A vakcináció napjainkban még nem megoldott, csak az állatkísérletekben mutatkozott hatásosnak a gyomormegbetegedések kivédésében, emberek esetében nem.

  Ha a gyomorig eljutottunk, menjünk egy kicsit beljebb az emésztőrendszerbe. Mondjuk először csak az epehólyagig.

   

  A chilei nők halálozási listájának élére az utóbbi húsz évben feltornázták magukat az epehólyagot és az epevezetéket érintő rákos megbetegedések. 46 krónikus epehólyag-gyulladásos chilei paciens mintáját megvizsgálva 23 bizonyult pozitivnak Helicobacter pilire. (Eddig 26 Helicobacter fajt írtak le, melyek az emésztőrendszer különböző részeit kolonizálják.)

   

  A vizsgálatot kiterjesztették Japánra és Thaiföldre is, ahol a krónikus epehólyag-gyulladásos paciensek 38%-a (Thaiföld) illetve 50%-a (Japán) bizonyult Halicobacter pozitívnak, míg epehólyag - illetve epevezeték rákos betegek mintái esetén ezek az arányok még magasabbak voltak (79% és 87%), ami a kontroll csoport értékeihez (5,9% illetve 6,5%) viszonyítva sokkoló.

   

  Egy másik Helicobacter faj, a H. hepaticus fertőzése májnagyobbodást okoz, de krónikus hepatitis és néhány esetben májrák (hepatocelluláris carcinoma) kialakulásához is vezethez.

   

  Ezek után már nem is annyira meglepő a felfedezés, hogy a hepatitis C vírus által okozott cirrhosis (májzsugor), illetve a máj carcinoma szövetmintáiban is 16-szor nagyobb arányban fordul elő valamilyen Helicobacter faj, mint az egészséges májmintákban. Hogy hogyan kerülnek ezek a baktériumok a májba, és hogy a májrák kialakulásában mekkora szerepük van, még kérdéses. (3)

  2000-ben a világ második leggyakoribb halált okozó ráktípusa a gyomorrák volt.

  Japán különösen hírhedt vezető szerepéről a gyomorrák-ranglistán. Az USA-ban, Brazíliában, valamint Japánban élő japánokon végzett tanulmány azt állítja, hogy a só és a sós ételek fogyasztása igencsak nagy szerepet játszik a gyomorrák kialakulásában és mortalitásában. (A sófogyasztásra a 24 órán át gyűjtött vizeletben található kiválasztott só mennyisége alapján következtettek)

   

  Azoknál, akik az eredeti japán szokások szerint étkeztek, akár Japánban akár máshol, gyakoribb volt a gyomorrák előfordulása. A japán konyhasóval tartósított élelmiszerekre épül, a túlzott sóbevitel pedig megnöveli a Helicobacter fertőzés esélyét, a folytatást meg ismerjük. (A szerző nem tesz említést a füstölt ételekről, de köztudottan azok sem tesznek jót a gyomornak) (4)

  Hogy mi tesz jót a gyomornak?

   

  Az aszpirin semmiképp. Sokak állatorvosi lova az aszpirin, sok bőrt le is húztak már róla. Ám úgy tűnik, hogy a gyomorfekélyes betegek esetében jobb elkerülni az alkalmazását, legalább addig, míg a Helicobacter-kezelés be nem fejeződött.

   

  Ugyan az aszpirin, akárcsak a nemszteroid gyulladásgátlók és a Helicobacter pylori között semmi direkt kapcsolatot nem sikerült kimutatni (íme egy ragyogó példa, mi mindenből lehet cikket írni), mindenesetre függelten gyomorfekélyt okozó rizikófaktoroknak tekintendők, tehát csak vigyázat a kontrollálatlan aszpirin fogyasztással! (5)

  Haladva az egyre ezoterikusabb újságok felé, megtudhatjuk, hogy viszont a probiotikumokkal kifejezetten jól járunk.

   

  Ezek olyan élelmiszerek, mint például a joghurt, kefír, melyek mikroorganizmusokat tartalmaznak, és nem a rossz tárolás, vagy befertőződés miatt.

   

  Ezek fogyasztása igencsak ajánlott különböző emésztőrendszeri megbetegedések megelőzése és kiegészítő kezelése céljából, ha ezt eddig nem tudtuk volna (6).

   

  Ha már a táplákozástudomány talajára tévedtük, sajnos nem menekülhetünk a tejlobbi kontra testkontroll vitától.

   

  A legújabb érvek a tej mellett egészen tudományosan hangzanak.

   

  A tehéntej zsírtartalma a nyers tejben membránnal körbevett zsírcseppekkben található meg. Ez a membrán (MFGM) csökkenti a koleszerinszintet, gátolja a ráksejtek növekedését, gátolja a Helicobacter pylori, az Escherichia coli növekedését és szaporodását, valamint a multiplex sclerosis, az Alzheimer kór, a depresszió és a stressz kialakulását.

   

  Ám vigyázat! A tejipari feldolgozás során ezek a membránnal körülvett zsírcseppek módosulnak, méretük lecsökken, a membrán tejfehérjékhez kapcsolódhat, tehát a fenti hatások a frissen fejt kezeletlen tejre vonatkoznak! (7)forrás

   

   

  Javasolt termékek Helicobacter pozitivitás, gyomorégés, fekély esetén:

   

   

  - Szájvíz  

   - Fázis 3   

  - Ravseen
   - Yamseen