• купить посуду оптом
  • сувениры оптом
  • купить футболки оптом
  • откосы в Днепропетровске
  • металлопластиковые окна в Днепропетровске
  • демонтаж Днепропетровск
  • бизнес тренинг харьков
  • ораторское искусство харьков
  • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
    Narancsolaj E-mail

     

     

    A narancsolaj a narancs illóolaja.  A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben "Édes narancsolaj" (Aurantii dulcis aetheroleum) néven hivatalos.

     

    Fő komponensei: 92% limonén, 3-5% cirtál, citronellál, linalol, terpineol, linalilacetát, geranil, neril, és különböző aromás aldehideket tartalmaz.

     

     

     

     

    A narancshéj neoheszperidin, naringin, rutozid, sinensetin, nobiletin, tangeretin, flavonoidglikozidokat, furanokumarinokat és karotinoidokat tartalmaz.

     

    A narancsolaj az egyik legkedveltebb olaj.

     

    A növény (Citrus aurantium) és az édes narancs (Citrus sinensis) érett termésének friss termésfalából is nyerhető.

     

    Hatóanyagai: limonen, terpénalkohol, és aldehid. Keserűanyagában flavonoid, karotinoid (A vitamin provitaminja) és kumarin (vérzéscsillapító K vitamin előanyaga) található.

     

    A narancsolaj visszaadja a száraz vagy a zsíros bőr egyensúlyát.

     

    Javítja a testfelszín vérellátását, ezért a narancsbőr (cellulitis) gyógyulását is előmozdítja.

     

    Növeli a verítékezést, így támogatja a mérgező anyagok eltávolítását a tisztátalan vagy lassú anyagcseréjű bőrből. Használatát ajánlják tisztítókúrák kiegészítésére és jó atmoszféra teremtésére.

     

     

    A narancsolaj hatásai:

     

     

    Bőrnyugtató, étvágygerjesztő, gyomorerősítő, gyulladást csökkentő, gyulladásgátló, idegerősítő, illatosító, közérzetjavító, nemi vágy növelő, nyugtató, szagtalanító, szíverősítő, tisztító, általános fertőtlenítő hatású.

     

     

     

     

    Megfázás, feszültség, stressz, emésztési zavarok kezelésére és általános nyugtatóként, gyulladásgátlásra, fertőtlenítésre, méregtelenítésre, bőrnyugtatásra, szagtalanításra használják.

     

    Kellemes illata miatt hangulatjavításra használhatunk. Feszültségoldó hatása is jelentős, illata örömet és kellemes érzést kelt a legtöbb emberben. Télen a fürdővízhez adva kellemes meleg érzetet ajándékoz.

     

    A narancsolaj jó az alábbi tünetekre:

     

    Fejfájás, félelem, fokozott bélműködés, hányinger, émelygés, tengeri betegség, hasmenés, menstruációs panaszok, ráncos, fáradt bőr, repedezett bőr, stressz.

     

    A narancsolaj enyhíthet az alábbi betegségeken:

     

    Álmatlanság, általános gyengeség, égés, leégés, elhízás, emésztési zavarok, gyomorrontás, fogínygyulladás, hörghurut (bronchitis), idegesség, köhögés, megfázás, meghűlés, petefészek-gyulladás, reuma, izületi gyulladás, köszvény.

    Gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatású.

     

    Alkalmazása:

     

    Illatos fürdők alkotórésze, bedörzsöléssel a nyugtató, antibakteriális, és bőrápoló hatását, szájöblítés esetén antibakteriális, méregtelenítő hatását aknázhatjuk ki.

     

    Párologtatással kellemes, nyugtató környezetet teremt, csökkenti a felnőttek és a gyerekek alvási zavarait, idegességi tüneteit.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Aromaterápia

     

     

    Aromaterápia alatt a hagyományos gyógyászat részét képező, illóolajokat tartalmazó növények, valamint a belőlük kinyert illóolajok, kivonatok felhasználásán alapuló gyógymódok összességét értjük.

     

     

    Ezek a kinyert anyagok különböző illatúak, melyek szaglószervünkön keresztül közvetlenül az agyba jutnak.

     

    Ezek az illatoknak tudományosan igazolt, emberi szervezetre gyakorolt hatásuk gyógyító erejű. Ennek alapján azt is mondhatjuk, hogy az aromaterápia tulajdonképpen az illatokkal történő gyógyítás.

     

    A gyógynövények aromaterápiás felhasználásának többféle módját ismerjük és gyakran alkalmazzuk is (inhalálás, aromalámpa, aromafürdő, szauna, masszázs). 

     

    A kozmetikai iparban felhasználják: töredezett hajra hajsamponokhoz, kézápoló krémekhez, "nehéz láb" érzés elleni lábápolókban, rozaceás, érzékeny és kevert bőrre készült arcápoló szerekhez.

     

    Enyhíti a fogíny gyulladás tüneteit, nyugtató, közérzetjavító fürdők és bőrápoló szerek hatóanyaga. Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentráció: 0,1 – 1% .


     

     

    Használatos helyiségek levegőjének fertőtlenítésére, frissítésére.

     
    
    Naturalpatika hírküldő
    Naturalpatika - hírküldő


    HTML formátum?