www.naturalpatika.hu - Tanuljon meg egészségesnek lenni, és ne legyen rest egészségesnek maradni! Naturalpatika - Változókor, klimax, menopauza, potenciazavar, frigiditás? - dr.Nona megoldások Femseen, Lovseen 
 • купить посуду оптом
 • сувениры оптом
 • купить футболки оптом
 • откосы в Днепропетровске
 • металлопластиковые окна в Днепропетровске
 • демонтаж Днепропетровск
 • бизнес тренинг харьков
 • ораторское искусство харьков
 • ............ Tartalom ........... Naturalpatika ........... Változókorban ........... Netrendelő ........... Termékek ........... Árak ........... Megrendelőlap ........... Vendégkönyv ............
  
  Klimax könnyedén
  Tárgy: Klimax könnyedén
  Küldés dátuma: 2009-07-07 13:22:57
  Kiadás száma: 2
  Tartalom:
  .
  1

   

      Tisztelt [NAME]!

   

     

  Koleszterinszint?

  A menopauza jól érzékelhető testi és lelki tünetei mellett néhány láthatatlan tünettel is számolniuk kell az érintett nőknek.

   

  A hormonális változások miatt ugyanis ebben az időszakban fokozottabban megemelkedhet a koleszterinszint.

   

  Ma még meglehetősen kevés változókorú nő tudja, hogy a menstruációs ciklus szabálytalanná válásakor majd megszűnésekor nem csak a test formájának átalakulásával, hirtelen jött hangulatváltozásokkal, hőhullámokkal, álmatlansággal, gyakori fejfájással vagy kimerültséggel kell számolni.

   

  A leginkább érzékelhető tünetek mellett ugyanis felléphet egy észrevehetetlen, ám annál ártalmasabb, később komoly betegségek kialakulásáért felelős kockázati tényező: a magas koleszterinszint.

   

  A menopauza idején bekövetkező zsíranyagcsere-változások elsődlegesen az ártó, tehát az LDL-koleszterinszint emelkedését, és a hasznos, azaz a HDL-koleszterinszint csökkenését idézhetik elő.

   

  A magas koleszterinszint a keringési rendszer megbetegedését kiváltó érelmeszesedés kialakulását okozhatja. Míg a szív- és érrendszeri megbetegedéseket néhány évvel ezelőtt kizárólag a középkorú férfiak betegségének tekintették, ma már bizonyított, hogy jóval több nőt érintenek, mint férfit.

   

  Ráadásul a nők panaszai mások, mint a férfiaké: az infarktusra jellemző szorító mellkasi fájdalom helyett ők inkább gyengeségre, levertségre panaszkodnak, vagy éppen semmilyen tünetük nincs.

   

  Jogosan adódik a kérdés: tünetek nélkül hogyan lehet mégis mindezt megelőzni. A koleszterinszint változásának rendszeres nyomon követése a változókorban (is) az egyik legfontosabb lépés.

   

  Ha a szűrés alkalmával kiderül, hogy magas a koleszterinszintünk, konzultáljunk háziorvosunkkal, nőgyógyászunkkal és esetleg dietetikussal, ám odafigyeléssel és tudatossággal is tehetünk ellene.

   

  Az esetlegesen kialakult magas koleszterinszint csökkentéséért változtassunk életmódunkon, táplálkozzunk változatosan és kiegyensúlyozottan, végezzünk valamilyen testmozgást napi fél órában, és fordítsunk több figyelmet lelki változásainkra is.

   

   


  Read more...


  A szexuális működési zavar okai

  A szexuális probléma - vagy szexuális működési zavar - a szexuális ingerfelvétel és reakció-folyamatának bármely fázisát érintheti, meggátolva ezzel az egyént vagy párt, hogy a kielégülés érzését átélhesse.

   

   

  A szexuális reakció-kör négy szakaszra osztható: a vágy, izgalmi, kielégülési és megnyugvási fázisra.

   

  Kutatások eredményei szerint a szexuális működési zavar (diszfunkció) általános jelenségnek mondható (a megkérdezett nők 43 százalékát, a férfiak 31 százalékát érintette, változó mértékben).

  Szerencsére az esetek túlnyomó részében a diszfunkció kezelhetőnek bizonyult, ezért is tanácsos a panaszokról partnerünknek és orvosunknak beszámolni.

  Mi okoz szexuális problémákat?

  A szexuális diszfunkció lelki és fizikai okokra egyaránt visszavezethető.

   

  Fizikai okok

  Számos állapot, zavar és betegség befolyásolja a szexuális működést.

  Ilyenek a cukorbetegség, szív- és keringési-érrendszeri zavarok, idegrendszeri elváltozások, a hormonális egyensúly felborulása, a menopauza, valamint krónikus betegségek, mint például a vese- vagy májbetegségek, alkoholizmus vagy drogfüggőség.

  Bizonyos gyógyszerek – például antidepresszánsok, kábítószerek – mellékhatásai is befolyásolják a nemi vágyat és nemi működést.

   

  Pszichológiai okok

  A munkahelyi stressz, a családi viták, kapcsolati problémák, bűntudat, depresszió vagy a múltban történt szexuális trauma szintén negatívan hatnak a szexuális teljesítőképességre.

   

  Kinek lehetnek szexuális problémái?

  Nők és férfiak egyaránt szenvedhetnek emiatt, bármely életkorban, általában már felnőttként.

   

  Mely problémák fordulnak elő leginkább a nők körében?

  A nőket érintő legáltalánosabb problémák:

  ·    Csökkent nemi vágy. Ezalatt a csökkent szexuális érdeklődést értjük, amely szélsőséges esetben a nemi vágy teljes hiányát is jelentheti. Számos tényező játszhat közre ennek kialakulásában: hormonális változások, depresszió, terhesség, fáradtság, kimerültség, stressz.

  Az unalmas, egyhangú nemi élet szintén hasonló tüneteket okozhat. Életmódbéli sajátosságok, mint például a karrier vagy a gyemeknevelési nehézségek is hozzájárulhatnak.

  ·     Az izgalmi állapot elérésére való képtelenség. Azoknál a nőknél, akik egyáltalán nem tudnak az aktus alatt izgalmi állapotba kerülni, gyakran hüvelyi szárazság figyelhető meg. Ennek oka sokszor aggodalom, gondterheltség vagy nem megfelelő stimuláció.

  Tudósok jelenleg vizsgálatokat folytatnak annak tisztázása érdekében, hogy vajon a hüvely és a klitorisz vérkeringési problémái milyen módon játszanak szerepet a hüvelyszárazság kialakulásában.

  ·    Orgazmushiány (anorgasmia). Ebben az esetben a nő nem éri el a kielégült állapotot. Oka lehet a nemi vágy hiánya, annak elfojtása, nem megfelelő gyakorlottság. Lelki tényezők is szerepet játszhatnak: bűntudat, viszály, aggodalom, múltbéli szexuális trauma, nemi erőszak.

  Az ingerlés nem hatékony módja, bizonyos gyógyszerek mellékhatásai, és krónikus betegségek is felelőssé tehetőek az anorgasmia létrejöttében.

  ·   Fájdalmas közösülés. Számos oka lehet: petefészekciszta, műtét következtében képződött hegállomány, nemi úton terjedő megbetegedés, endometriosis, vaginitis, hüvelyszárazság.

  Vaginizmusnak nevezzük a hüvelybemenetet körülölelő izomcsoport fájdalmát. Ha a nő fél a behatolás okozta esetleges fájdalomtól, mert esetleg volt már előző, fájdalommal járó közösülési élménye.

   

  Hogyan állapítható meg a szexuális probléma oka?

  Az orvos valószínűleg fizikai vizsgálattal kezdi a tünetek gondos figyelembevétele után. Megvizsgálja az alhas és medence tájékát, és kenetet vesz a méhnyak környékéről is. Ebből megállapítható, hogy fennáll-e rákos elváltozás. Előírhat további vizsgálatokat is.

  Az előzmények feltárása (félelem, aggodalom, szorongás, szexuális trauma, nemi erőszak, alkoholizmus, drogfüggés) segíthet az orvosnak a kezelés helyes módjának megválasztásában.

   

  Milyen módon gyógyítható?

  A gyógyítás team-munkát igényel a beteg és orvosai részéről. Az alábbiak nélkülözhetetlen elemei a kezelésnek:

                Alapos tájékoztatás, ismeretterjesztés, mely felöleli az emberi anatómiát, a nemi működést, az életkorral járó változásokat, a szexuális viselkedést. Ez segítséget nyújthat a nőnek, hogy legyőzze aggodalmait és javítsa szexuális teljesítőképességét.

               Jobb ingerlés, vagyis hatékonyabb maszturbációs és szexuális technikák, melyhez erotikus anyagok (videók, újságok, könyvek) is felhasználhatóak.

  ·                 "Elterelő" módszerek alkalmazása: hatékonyabb relaxáció, erotikus és nem erotikus fantáziaképek előhívása. Itt is segíthet a zene, videó vagy televízió.

              A nem kifejezetten közösüléssel (behatolással) összefüggő ingerlési módszerek megtanulása, mint amilyen a szex-masszázs, amely fokozza az intimitást és javítja a partnerek közötti kommunikációt.

               A fájdalom minim alizálása olyan közösülési pózok gyakorlása által, amelyek során a nő képes befolyásolni a behatolás mélységét. Emellett síkosító anyagok is jó szolgálatot tesznek, és az aktus előtti meleg fürdő is növeli az ellazulást.

   

  Gyógyíthatóak a szexuális problémák?

  A kezelés sikeressége a kiváltó tényezők függvénye.

  Az enyhébb zavarokat – amelyek hátterében például a stressz, szorongás, félelem áll – legtöbbször eredményesen gyógyítják tanácsadással, ismeretterjesztéssel, a felek közötti kommunikáció javításával.

   

  Hogyan hatnak a hormonok a szexuális funkciókra?

  A hormonok rendkívül fontos szerepet játszanak a nők szexuális működésére. Az ösztrogén szintjének csökkenése az öregedéssel együttjáró jelenség: számos nő tapasztalja meg ezt a kor előrehaladtával.

  A férfihormon alacsony szintje is hozzájárul a szexuális érdeklődés alábbhagyásához. Jelenleg kutatások folynak annak kiderítésére, hogy vajon a potencia-gyógyszerek nemcsak férfiak, hanem nők esetében is pozitív hatással vannak-e a nemi vágyra.

   

  Milyen módon befolyásolja a női nemi funkciót a méheltávolítás?

  Sok nő él át jelentős változásokat hysterectomia (méheltávolítás) után.

  Alacsonyabb a libidó, kisebb fokú a genitáliák érzékenysége, ingerelhetősége, hüvelyszárazság lép fel.

  Mindezt a hormonális változás okozza, amely a méh eltávolításának következménye. Az idegek és az erek állapota döntő szempont a jó szexuális működés fenntartása tekintetében, és ezek sérülnek a beavatkozáskor.

   

  Hogyan hat a menopauza a szexuális funkcióra?

  A menopauzát kísérő ösztrogén szint változása kihatással van a női nemi funkcióra is. Hangulati, érzelmi ingadozások rendszeres kísérői ennek az időszaknak.

  Hormonpótló terápia és síkosítók javíthatnak az állapoton. Meg kell jegyezni, hogy sok nő számol be arról, hogy a menopauzális periódusban gyakrabban képes kielégülésre. Ez talán azzal állhat összefüggésben, hogy nem nyomasztja a nem kívánt terhesség veszélye, ezért jobban összpontosíthatnak magukra és partnerükre.

   

  Mikor keressem fel orvosomat?

  Ha a panaszok állandósulnak, gondot okozva ezzel mindkét félnek, feltétlenül forduljunk orvoshoz.

   


  Read more...


  Frigiditás

  A frigiditás orvosi meghatározása a nemi vágy hiányát vagy csökkenését és az orgazmus zavarát jelenti.

   

  Az orgazmus hiánya (anorgazmia) esetén a nő képtelen átlépni az orgazmus küszöbértékét, bár szexuális vágya és izgalmi szintje maximális.

   

  Hogy gyakori-e a frigiditás vagy sem, a vélemények e kérdésben eltérőek. Az elmúlt évszázadok öröksége az a vélemény, miszerint a nők többsége frigid. Mások tagadják a frigiditás létezését, mondván, hogy nincs frigid nő, csak ügyetlen partner.

   

  A kutatások szerint a 19. században állítólag a nők 80%-a volt frigid. Az ötvenes években ez a szám 50%-ra csökkent, napjainkban pedig már csak a nők 20-30%-át érinti ez a probléma.

   

  A mai nők sokkal tájékozottabbak elődeiknél, és megpróbálnak megoldást találni, ha a szeretkezés nem nyújt kielégülést számukra.

   

  Gyakran olyannyira hangsúlyozzák a szexualitás fontosságát, hogy pont emiatt válik problémává a nemiség kérdése.

   

   

  Szerelem és statisztika

   

  Valójában a felsorolt adatok nem sokat tükröznek, mivel frigiditáson nem mindenki ugyanazt érti. Shere Hite a női szexualitással foglalkozó, 1976-os tanulmányában azt a következtetést vonta le, hogy "csupán a nők 30 %-a mondhatja el magáról, hogy koitusz során rendszeresen eljut az orgazmusig a csikló kézzel történő közvetlen ingerlése nélkül".

   

  Másképpen fogalmazva, a nők többsége szeretkezéskor nem jut el automatikusan (vagyis a hüvelybe bevezetett hímvessző egyedüli hatására, kiegészítő ingerlés nélkül) a kielégülésig. Ha a bevezetéshez a csikló simogatása társul, ez az arány jelentősen megemelkedik. Csupán maszturbációval a nők több mint 90%-a képes orgazmust kiváltani.

   

   

  Az orgazmus akadályai

   

  A nemi izgalom elégtelenségének vagy hiányának oka gyakran a csikló ingerlésének elmaradása. Az előjáték után sok férfi csupán a közösülésre koncentrál, és közben elhanyagolja a nő izgalmi állapotának fenntartását és fokozását szolgáló simogatásokat. A nők pedig sokszor szégyellik elmodani vágyaikat és nem merik irányítani párjukat, pedig a legtöbb férfi örül a segítségnek.

   

  Gyakori a gondolatok elkalandozása, amikor a nő nincs a megfelelő izgalmi állapotban, pedig ilyenkor az örömre kellene összpontosítani.

   

  Folytatjuk

   


  Read more...


     

     

      A változókor nem jelenti a nőiesség elvesztését!

      Sok boldog órát kíván a Naturalpatika

   

  [DATE]

   

  1
  .

  Powered By Joobi

   


  Naturalpatika hírküldő
  Naturalpatika - hírküldő


  HTML formátum?